Spill video

«Nesten uanstendig vakkert»

Den amerikanske stjernesaksofonisten Joshua Redman og Trondheim Jazzorkester slipper samarbeidet «Triads And More» i dag. Se dokumentar fra innspillingen.

Skrevet av:
Publisert 16:37 10 oktober, 2010

Den internasjonale jazzstjernen Joshua Redman er for aller første gang solist på et norskskrevet verk, og det skjer i et hett og kreativt samspill med velkjente Trondheim Jazzorkester, som i disse dager feirer sitt 10-årsjubileum.

Det særegne med det norske ensemblet er at det arbeider prosjektbasert med ulike kunstneriske ledere og med ulike besetninger fra gang til gang. Orkesteret er kjent for sine samarbeid med Chick Corea, Pat Metheny og New York Voices, og norske komponister som Erlend Skomsvoll, Jon Balke, Eirik Hegdal, Knut Kristiansen, Terje Rypdal, Vigleik Storaas og Geir Lysne.

Prosjektet «Triads And More»
, som slippes for salg i morgen, har røtter i Redmans gjestespill på Eirik Hegdals bestillingsverk ”Space Is Still The Place” fra Moldejazz 2006. Det spesielle møtet mellom supersolisten, Hegdal og trondheimsorkesteret har blitt kalt ”nesten uanstendig vakkert”, og filmen du ser øverst i saken viser hvordan samarbeidet mellom de involverte forløp.

Dokumentaren er regissert av Anne Elisabeth Ødmann, og følger også med som DVD med plateutgivelsen.

Tags: , , , , ,

Del "«Nesten uanstendig vakkert»"
 

1 kommentar på “«Nesten uanstendig vakkert»”

  1. Jørn Inge Frostad sier:

    Dere solgte meg plata, ihvertfall. Glad for at folk som Hegdal styrer på.

Legg igjen en kommentar