Neil Young til Frognerbadet

Av alle hyggelige meldinger i mailboksen på en helt alminnelig tirsdag, troner denne fra Norwegian Wood suverent på toppen: Selveste (selveste, altså) Neil Young kommer til Frognerbadet i juni! Superlativene for øvrig kan pressemeldinga (under) ta seg av. Jeg nøyer meg med å minne om en av mitt livs største musikalske nedturer: Sist Young skulle til samme sted, det […]

Skrevet av:
Publisert 12:02 3 mars, 2009
Neil klar for bad i Oslo

Neil klar for bad i Oslo

Av alle hyggelige meldinger i mailboksen på en helt alminnelig tirsdag, troner denne fra Norwegian Wood suverent på toppen: Selveste (selveste, altså) Neil Young kommer til Frognerbadet i juni! Superlativene for øvrig kan pressemeldinga (under) ta seg av. Jeg nøyer meg med å minne om en av mitt livs største musikalske nedturer: Sist Young skulle til samme sted, det må ha vært i 1997, måtte han avlyse fordi han hadde kutta fingeren sin da han laga et skinkesmørbrød. Jeg hadde kommet hele veien fra Finnfjordbotn (det er langt) for å se ham. I stedet ble det Simple Minds. Kan du la andre smøre brødskiva di nå, Neil?

Mer om gladnyhetene fra Norwegian Wood kan du lese her. Og under følger et utdrag fra pressemeldinga fra festivalfolka i Frognerbadet:

«Rocken er full av for lengst utslitte fraser som ’levende legende’, ’vår tids mest innflytelsesrike’, ’gitarhelt’, ’superstjerne’ og ’talsmann for en hel generasjon’. Ord, titler og benevnelser som for lengst har mistet sin betydning og ærefulle kraft.

Knapt noen har fått disse benevnelsene oftere enn Neil Young. Men da skal man huske at Neil Young virkelig fortjener dem. Skal man noen gang bruke disse klisjeene, så er det faktisk i det lysende tilfellet Neil Young.
Ja, bortsett fra ’talsmann for en hel generasjon’, da. For Neil Young er talsmann for så mange generasjoner, i tillegg til å være kanskje den beste låtskriveren rocken noen gang har fostret.

Neil Young er en rockearistokrat av den typen verden ikke lager lenger. Han er kort og godt Hans Majestet Neil, og torsdag 11. juni åpner han Norwegian Wood 2009.»

Tags: , ,

Del "Neil Young til Frognerbadet"
 

2 kommentarer på “Neil Young til Frognerbadet”

  1. Kim von Klev sier:

    Pent.
    Lurer likevel på hva Quart skal gjøre, 3 band og et korps booket til nå.
    Jeg frykter nok en konkurs på tidenes festival her i bibelbeltet.

Legg igjen en kommentar