Musikkprodusent slakter X-factor

P3s musikkprodusent Wolfgang Wee er ikke nådig i sin kritikk av X-factor. «En utroverdig og superlativkåt jury, en malplassert programeder [og] åtte karaokepregede vokalister», skriver Wee i en kommentar lagt ut her. Noen vil kanskje hevde Wee sparker inn åpne dører, andre vil sannsynligvis la seg provosere av Wees utspill hvor musikkprodusenten legger lite i mellom. – […]

Skrevet av:
Publisert 11:07 9 november, 2009

kommentarfaktor-572x321

P3s musikkprodusent Wolfgang Wee er ikke nådig i sin kritikk av X-factor. «En utroverdig og superlativkåt jury, en malplassert programeder [og] åtte karaokepregede vokalister», skriver Wee i en kommentar lagt ut her.

Noen vil kanskje hevde Wee sparker inn åpne dører, andre vil sannsynligvis la seg provosere av Wees utspill hvor musikkprodusenten legger lite i mellom.

- Det er åpenbart for et nogelunde trent øre (og øye) at flere av årets deltakere burde fått klar beskjed om at de burde se etter andre karriereveier enn musikkbransjen, skriver Wee på nrk.no/P3, og mener det er tre hovedproblemer med TV2s storsatsning.

- Først og fremst mener han hele ideen om et talentkonsept er utgått på dato, skriver han og fortsetter med å stille  store spørsmål ved juryens troverdighet.

- Peter Peters skryter hemningsløst av flere sure sangprestasjoner med haltende koreografi. Det samme gjelder med dommerkollega Mira Craig som, tross av å ha de beste intensjoner, sliter med å sette ord på ting og fremstår lite kompetent på å gi artistene saklig og nyttig feedback, utdyper han.

Til slutt runder Wee av med å hevde at ingen av finalistene, bortsett fra en, innehar originalitet eller egenart og avslutter det hele med følgende punchline:

- Årets vinner av X Factor vil høyst sannsynlig toppe VG-lista i sin første uke, men tiden har vist at det langt fra er noen garanti for videre suksess. X-faktor er som kjent ikke noe man får, det er noe man har.

Les hele debattinnlegget her.

Lydverket er som kjent en forutseende redaksjon og allerede tidlig i høst diskuterte vi temaet i vår faste radiospalte elsk eller hat, hvor Kristin Winsents og Andreas Øverland kranglet med dommer Peter Peters om programonseptet.

Tags: , , ,

Del "Musikkprodusent slakter X-factor"
 

2 kommentarer på “Musikkprodusent slakter X-factor”

  1. Einar sier:

    Dette er jo kun sannheta.

  2. John sier:

    Men det vet da alle! Det er en selvfølge, og det er ikke noe vits og kaste bort bokstaver på disse tankene.

Legg igjen en kommentar