Musikkbyen Reykjavik

Reykjavik har, ganske velfortjent, fått på seg rykte som verdens villeste partyby. Av grunner de kanskje bare vet på Island, var ølsalg forbudt fram til 1989, men ikke spritsalg. Så islendingene, de kan utvilsomt drikke til krampa har tatt alle oss andre. Reykjavik har, i tillegg til partykulturen, selvsagt også fostret Islands første superstjerne. Ja, […]

Skrevet av:
Publisert 17:12 6 mai, 2008

Múm serverer kaffi og kakur i Reykjavik (foto: SVT)

Reykjavik har, ganske velfortjent, fått på seg rykte som verdens villeste partyby. Av grunner de kanskje bare vet på Island, var ølsalg forbudt fram til 1989, men ikke spritsalg. Så islendingene, de kan utvilsomt drikke til krampa har tatt alle oss andre. Reykjavik har, i tillegg til partykulturen, selvsagt også fostret Islands første superstjerne. Ja, Björk, altså.

Björk startet karrièren som barnestjerne, men ble først virkelig kjent som vokalist i indiebandet Sugarcubes. Og nettopp Björk og Sugarcubes har hatt enormt mye å si for opp- og kommende band på Island. I disse dager flommer gatene i Reykjavik nærmest over av glimrende musikk i alle mulige varianter. Nye stjerner, som Sigur Rós og Múm, har videreført arven fra 80-tallet, men samtidig skapt sine egne musikalske univers, og ikke minst inspirert nye generasjoner islandske musikere.

På Lydverket onsdag kveld kl.23.15 tar vi deg med til Reykjavik, hvor du får møte veletablerte artister som Múm og nå oppløste Sugarcubes, men også en rekke duggfriske representanter fra den unge musikkscenen i Reykjavik.

Múm – «They Made Frogs Smoke Til They Exploded»:

The Sugarcubes – «Cold Sweat»:

Her en godbit for aspirerende Björk-arkeologer. Et intervju med en helt ufattelig ung Björk, samt musikkvideo fra KUKL, en forløper til Sugarcubes.

KUKL – «Anna»:

Tags: , , , , , , , ,

Del "Musikkbyen Reykjavik"

Legg igjen en kommentar