Digi-metallbandet KILLL legger opp etter ti år med ekstreme konserter. Foto: Thomas Olsen/Presse.

Digi-metallbandet KILLL legger opp etter ti år med ekstreme konserter. Foto: Thomas Olsen/Presse.

Musikk til å spy av

KILLL oppløses etter å ha sjokkert folk i ti år med epilepsifremkallende konserter og digital metall.

Skrevet av:
Publisert 13:48 20 september, 2012

En konsert med KILLL kan oppleves som et brutalt overfall. Blått, rødt og grønt blinkende strobelys borrer seg inn i øya dine samtidig som digital metalstøy utvider øregangene til det dobbelte.

Siden den første konserten har ryktet om KILLLs ekstreme liveshow bare vokst og gjort de til et populært liveband. Men brødrene Are og Erlend Mokkelbost, som utgjør bandet sammen med Martin Horntvedt, Espen Hangård og lysmann Kyrre Karlsen, legger ikke skjul på at det finnes en viss i risiko i å se en KILLL-konsert.

http://www.nrk.no/lydverket/wp-content/uploads/2012/09/KILLL-del-1.mp3

Med ekstrem-metal og hypnotiserende lyseffekter kan KILLL ved første lytt og øyekast virke utilgjengelig på den gjennomsnittlige publikummer. Bandet opplever likevel at eksperimenteringa med metalsjangeren og det voldsomme liveshowet tiltrekker seg mange ulike fans.

http://www.nrk.no/lydverket/wp-content/uploads/2012/09/KILLL-del-2.mp3

KILLL debuterte under Ultimafestivalen i 2002 og bestemte seg for å fortsette som et rent liveband. I fjor kom imidlertid deres eneste utgivelse i form av en live-CD og DVD. Videoene for hver låt er satt sammen av klipp fra mange konserter filmet av forskjellige folk, deriblant publikummere som ble oppfordret til å sende inn sine egne opptak.

Etter høydepunkt som Roskilde- og Øyafestivalen avsluttet KILLL sin ti år lange karriere med en siste konsert på samme festival som det hele starta. Under årets Ultimafestival spilte bandet for en stappfull kjeller på Jaeger i Oslo. Før konserten hadde Mokkelbost-brødrene allerede forent seg med tanken om at KILLL er et avslutta kapittel.

http://www.nrk.no/lydverket/wp-content/uploads/2012/09/KILLL-del-3.mp3

Tags: , , , , ,

Del "Musikk til å spy av"

Legg igjen en kommentar