- Musikere bør legge opp etter fylte 40!

Grinebiteren Alan McGee sammenligner musikere med fotballspillere. I et intervju med den skotske avisa The Daily Record denne uka gikk den gamle Creation-sjefen til angrep på Paul McCartney, og sa at Macca burde legge gitaren og bassen på hylla for godt. – John Lennon skyter sikkert kuler fra en annen dimensjon, hvorfor kan ikke både […]

Skrevet av:
Publisert 13:01 31 januar, 2010

Alan McGee med hatt (Foto: myspace.com/deathdiscolondon)

Grinebiteren Alan McGee sammenligner musikere med fotballspillere.

I et intervju med den skotske avisa The Daily Record denne uka gikk den gamle Creation-sjefen til angrep på Paul McCartney, og sa at Macca burde legge gitaren og bassen på hylla for godt.

- John Lennon skyter sikkert kuler fra en annen dimensjon, hvorfor kan ikke både Paul og alle andre som ham legge opp, sa McGee.

Den 49 år gamle skotten mener at aldrende musikere mister perspektivet på det de holder på med, og leverer dårligere musikk etterhvert som de blir eldre. Han foreslår at musikere bør gjøre som fotballspillere, nemlig legge opp når man er rundt 40 år.

- Du ser ikke 66 år gamle fotballspillere på banen, og det er en grunn til det.

Paul McCartney skal muligens allerede ha tenkt på det samme som Alan McGee, 2010-turneen er i følge flere britiske tabloider den siste, men foreløpig er det bare datoer i sør-amerika i desember som er spikra.

Paul McCartney på scenen i Tyskland i fjor (Foto: Jörg Koch, AFP)

Tags: , , ,

Del "- Musikere bør legge opp etter fylte 40!"
 

4 kommentarer på “- Musikere bør legge opp etter fylte 40!”

 1. Pål sier:

  Jeg kunne faktisk ikke vært mer enig. De er bare ute etter pengene. There, I said it.

 2. Dios sier:

  For ikke å snakke om fildelingsdebatten. Det er bare musikere over 40 som fortsatt bitcher om fildeling. Legg opp !

 3. Karl AD sier:

  Vel, gamliser som Sonic Youth, Dinosaur Jr og Madness ga ut noen av fjorårets beste plater, for ikke å snakke om en viss gamlings bidrag i Them Crooked Vultures, så jeg tror ikke vi skal avskrive dem så fort.

  Jeg gleder meg ihvertfall til å se både Iggy & the Stooges og Pavement på Øya i sommer, og har tidligere kost meg på konsert med både Patti Smith, Gang of Four og AC/DC. Så det blir tommelen ned til Alan McGee fra meg!

 4. [...] This post was mentioned on Twitter by NRK Lydverket, Ingrid Ovedie Volden. Ingrid Ovedie Volden said: Enig. Samme med forfattere! – Musikere bør som fotballspillere legge opp etter fylte 40, sier Alan McGee: http://bit.ly/caV6gs [...]

Legg igjen en kommentar