Musikalske grisetaklinger i Sør-Afrika

Blant spillerne i årets VM, finner en flere som også prøver seg på en seriøs musikerkarriere. Her er en oversikt over VMs mest musikalske spillere. Og de som tror de er det. Vi har alle hørt fotball-låtene der spillere mer eller mindre helhjerta prøver seg som rappere, eller sett videoene der de spiller luftgitar. Men […]

Skrevet av:
Publisert 10:59 12 juni, 2010
Carlos Tevez er spiss på Argentinas landslag og vokalist i bandet Pialo Vago.

Carlos Tevez er spiss på Argentinas landslag, og vokalist i bandet Pialo Vago.

Blant spillerne i årets VM, finner en flere som også prøver seg på en seriøs musikerkarriere. Her er en oversikt over VMs mest musikalske spillere. Og de som tror de er det.

Vi har alle hørt fotball-låtene der spillere mer eller mindre helhjerta prøver seg som rappere, eller sett videoene der de spiller luftgitar. Men for noen fotballspillere, er musikk alvorlige greier. På banen under VM i Sør-Afrika, vil det være flere utøvere som også har musikerambisjoner.

Ryan Babel

Det har blitt mye benkesliting i Liverpool for nederlandske Babel denne sesongen. Og ikke er han noen bra rapper heller, som klippet under illustrerer:

Han har forresten også et ganske dølt rapnavn, nemlig «Rio». Og det hjelper heller ikke at noen har tatt seg bryet med å oversette teksten til engelske. Her er de fire første linjene:

Rapping is my hobby
Rappers don`t want trouble
I’m the Liverpool star those bitches are loving
I know what time it is – I’ve just bought a new watch

Carlos Tevez

Manchester City sin argentinske spiss Carlos Tevez har på sin side opplevd suksess etter overgangen fra United. Men han spiller også i bandet Piola Vago, sammen med blant annet broren Diego. Musikken beskrives som «slum cumbia», hva nå det betyr. Men det høres veldig argentisk ut. Og i musikken som på fotballbanen; Tevez er nok hakket hvassere enn Babel:

Clint Dempsey

Det kan virke som at det bare er offensive fotballspillere som har selvtillit nok til å satse på musikk. Fulhams Clint Dempsey er blant USAs største fotballstjerner, men han nøyer seg ikke bare med det.  I rapmiljøet går Dempsey under navnet «Deuce», og til forrige fotball VM spilte han inn denne videoen:

Didier Drogba og Florent Malouda

Chelsea og Elfenbenskysten sin spiss Didier Drogba har flere musikalske jern i ilden. Fortsatt venter vi på hans rapalbum som visstnok skal hete Drogbacite. Men tidligere i år, kom nyheten om at han skal starte med med lagkamerat, og fransk landslagsspiller, Florent Malouada. Malouda sier til The Sun at han håper de får seg med seg de engelske stjernene Joe Cole og John Terry på vokal, i de som skal bli et Coldplay-inspirert band. Vel, han om det. Slik kommenterte Drogba og Malouda bandryktene på banen:

Tags: , , , , , ,

Del "Musikalske grisetaklinger i Sør-Afrika"
 

3 kommentarer på “Musikalske grisetaklinger i Sør-Afrika”

 1. annema sier:

  «Musikken beskrives som “slum cumbia”, hva nå det betyr.»
  Cumbia er en musikksjanger i latinamerika, en ganske stor en, faktisk.
  Så da er vel «slum cumbia» ei gren av den. :)

 2. j sier:

  Njål din slappfisk. Du kunne vel googla cumbia om du ikke hadde hørt om det? Det er jo digert i Sør-Amerika. Jaja, den hvite musikkjournalists byrde.

 3. Njål Engesæth sier:

  Heisan!

  Fullt klar over at cumbia er en musikksjanger. Men klarte ikke finne en god beskrivelse av nettopp denne sjangeren. Siden tematikken var syngende fotballspillere, tok eg litt lett på det journalistiske denne gangen, og gikk for flås. Det tar eg sjølvkritikk for. Så, les mer om cumbia her:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Cumbia

Legg igjen en kommentar