Mørkt jubileum

I dag er det 30 år siden Ian Curtis, Joy Divisions ikoniske frontfigur, begikk selvmord. Og denne sommeren blir han feiret med en egen festival i hjembyen Macclesfield. Ian Curtis ble bare 23 år gammel, men har satt større fotspor etter seg i rocken enn de fleste artister kan drømme om i løpet av en […]

Skrevet av:
Publisert 11:56 18 mai, 2010

Ian Curtis

I dag er det 30 år siden Ian Curtis, Joy Divisions ikoniske frontfigur, begikk selvmord. Og denne sommeren blir han feiret med en egen festival i hjembyen Macclesfield.

Ian Curtis ble bare 23 år gammel, men har satt større fotspor etter seg i rocken enn de fleste artister kan drømme om i løpet av en lang karrière. Joy Division har inspireret generasjon etter generasjon musikere med sin banebrytende rock. Listen er uendelig lang – og inneholder navn som U2, The Cure, Nine Inch Nails, Radiohead, Bloc Party, The Killers, Interpol og Editors.

Når det nå har gått 30 år siden han døde, har hjembyen Macclesfield nå bestemt seg for å markere arven etter Ian Curtis med en egen festival, The Unknown Pleasures Festival. En stor utstilling er på trappene, og det blir konserter, filmvisninger og byvandringer for den tilreisende Joy Division-fansen.

Peter Hook, bassisten i Joy Division og  New Order, markerer dagen med en konsert i Manchester i kveld. Der kommer han til å fremføre Joy Divisions debutalbum Unknown Pleasures i sin helhet.


Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Mørkt jubileum"

Legg igjen en kommentar