Michael Moore taler foran hundrevis av okkupanter. Foto: Scanpix/AP/Noah Berger

Michael Moore taler foran hundrevis av okkupanter. Foto: Scanpix/AP/Noah Berger

Moore blir protestsanger

Regissør Michael Moore har spilt inn Bob Dylans ”Times They Are A-Changin’” til inntekt for Occupy Wall Street-bevegelsen.

Skrevet av:
Publisert 12:06 7 mai, 2012

Cover: Occupy This Album

Cover: Occupy This Album

Michael Moore er nok best kjent som regissøren bak dokumentarer som Bowling for Columbine, Fahrenheit 9/11 og Sicko, men den samfunnskritiske amerikaneren har tydeligvis også andre skjulte talenter. I disse dager debuterer nemlig 58-åringen som folkartist med Bob Dylans kjente protestsang fra 1964, ”Times They Are A-Changin’”, til inntekt for Occupy Wall Street-bevegelsen.

Men det var tydeligvis ikke alle som hadde like stor tro på sangferdighetene til Michael Moore. På fredag skrev amerikaneren følgende på sin Twitter-konto:

- De spurte først om jeg ville regissere to musikkvideoer til albumet, men jeg spurte så om jeg ikke heller fikk lov til å synge en sang. Da lo alle av meg og bare: ”Ja! Syng! Ha!”

Albumet som skal hete Occupy This Album slippes 15. mai, og blir en samling med 99 låter på 4 CD-er hvor blant andre Mogwai, Patti Smith, Yoko Ono, Tom Morello og Willie Nelson også bidrar.

Les også: - Jay-Z er en blodsuger

Bob Dylan har selv gitt Michael Moore tillatelse til å covre låten hans, men den observante lytter vil allikevel legge merke til en bitteliten tekstforandring. I originalen synger Bob Dylan ”Come senators, congressmen/Please heed the call/Don’t stand in the doorway/Don’t block up the hall”, mens Moore har valgt å gjøre om “Don’t block up the hall” til “Don’t fuck up the hall”.

For utenom at Moore i tillegg synger litt surt, så inneholder versjonen ca. midtveis et lydklipp med tilrop fra okkupantene.

Hør Michael Moore – «Times They Are A-Changin’» her:

Tags: , , , ,

Del "Moore blir protestsanger"

Legg igjen en kommentar