Monstrøst kjendisparty

Monstrøst kjendisparty

Will Ferrell, Orlando Bloom og Kirsten Dunst er tre av ørti kjendiser som spiller i oppfølgeren til en av verdens mest innflytelsesrike musikkvideoer.

Skrevet av:
Publisert 20:20 18 januar, 2011

The Beastie Boys’ «(You Gotta) Fight for Your Right (To Party!)» var førstesingelen fra bandets gjennombruddsalbum  Licensed To Ill som ble sluppet i 1986. Musikkvideoen fikk høy rotasjon på MTV i sin gullalder, den gangen kanalen faktisk spilte musikkvideoer. Den er også en av tidenes mest  misforståtte musikkvideoer. Opprinnelig var den ment som en parodi på puddelrockernes lange og ambisiøse videoer om opprørsk og hensysnsløs festing, men endte opp som som selve symbolet på denne typen videoer.

Videoklassikeren slutter der den slutter, og sier ingenting om hva som skjer etter at Beastie-gutta har forlatt festen, paikrigen er over og nerdenes foreldre kommer hjem. Er du kanskje en av de som har undret deg over fortsettelsen siden slutten av åttitallet? Nå er det slutt på den bunnløse undringen: Bandets egen Adam Yauch, aka MCA, har nemlig regissert en oppfølger, en kortfilm på 30 min.

Kortfilmen bærer navnet «Fight for Your Right Revisited», og blir vist under årets Sundance-festival. Med seg på laget har de mange filmstjerner. Til å spille seg selv har de intet mindre en to sett av Hollywoods største komikertalenter. Både Elijah Wood og Will Ferrell vil spille Ad-Rock, Danny McBride og Jack Black fyller rollen som MCA, og Seth Rogen pluss John C. Reilly vil opptre som Mike D.

Andre navn som dukker opp er blant andre Orlando Bloom, Kirsten Dunst, Steve Buscemi, Alicia Silverstone, og Chloë Sevigny. Beastie Boys selv vil være og se som politibetjenter. Sjekk IMDB for komplett rolleliste.

Det er uvisst når filmen har sin endelige premiere, men i mellomtiden kan du jo oppdatere deg på historien så langt.:

Twisted Sister – «I Wanna Rock» var en av videoene Beastie Boys pekte nese til:

Det samme med Mötley Crües‘ «Smoking in the Boys Room»:

Intervju med Seth Rogens om sin deltagelse i «Fight for Your Right Revisited»:

Tags: , , , , , , , , , ,

Del "Monstrøst kjendisparty"
 

1 kommentar på “Monstrøst kjendisparty”

  1. [...] Les mer om den legendariske musikkvideoen og dens kommende oppfølger. [...]

Legg igjen en kommentar