Mimrestund med Green Day

Etter mye frem og tilbake sikret Lydverket endelig seg en intervjuavtale med Green Day før helgen.

Skrevet av:
Publisert 14:24 4 mai, 2009
Mona B. Riise møter Green Day i Oakland (foto: NRK)

Mona B. Riise møter Green Day i Oakland (foto: NRK)

Etter mye frem og tilbake sikret Lydverket endelig seg en intervjuavtale med Green Day før helgen. Vi sendte California-resident Mona B. Riise for å møte trioen som viste seg å være i et svært så nostalgisk hjørne.
For selv om Green Day for lengst har etablert seg i rockens elitedivisjon betyr det ikke at de har glemt sine gamle norske blodsbrødre fra tiden de turnerte okkuperte hus og punkeklubber over hele Europa. Det er 65 millioner solgte Green Day-plater siden trioen spilte med de klassiske norske punkbandene, men de husker med glede sin mer rufsete fortid.

I følge Mona var Green Day-gjengen svært så hypp på å snakke om gamle kollegaer da TV-kameraene ble skrudd av etter intervjuet i forbindelse med den forestående utgivelsen av 21st Century Breakdown.

- Hvordan går det med Life…But How To Live It ? spurte trommis Tre Cool, da Mona fortalte om sin første Green Day-opplevelse i 1992 i et okkupert hus i København.

- Jeg husker da vi spilte med So Much Hate på 10 års-jubileumet til et okkupert hus. Var det i Tyskland kanskje? Det var dritgøy! fortsatte vokalist Billie Joe Armstrong, mens Mike Dirnt sobert la til: - Ja for du fikk jo sove inne, men vi ble selvfølgelig stengt ute og måtte sove i bilen. Vi kledde på oss alle klærne utenpå hverandre og sov der. Helt jævlig!

Det blir garantert bedre kår for hele bandet når de gjester Oslo igjen for å spille i Oslo Spektrum 12. oktober.

Men før det kan du se intervjuet med Green Day på Lydverket neste uke. Altså 13. mai, på NRK1, kl. 23:15!

Tags: , , , , ,

Del "Mimrestund med Green Day"
 

8 kommentarer på “Mimrestund med Green Day”

 1. Ida sier:

  Å dette MÅ jeg få med meg! Gleder meg til konserten 12. oktober :)

 2. Vilde sier:

  Tjohooooooooooooooo!!!! Gleder meg til å se.

 3. Håkon sier:

  MMMOONA ? Kan vi kalle det et comeback ? ;)

 4. Ingrid sier:

  Dette høres bra ut! Gleder meg :D

 5. Frida sier:

  Yay, kan man se det paa internet? For folk som ikke bor i Norge ? :)

 6. kiim sier:

  @Frida: Alle programmene blir lagt ut i sin helhet. Sjekk Lydverkets videoplayer: http://www.nrk.no/lydverket/lydverket-videoplayer/

 7. Frida sier:

  Yess, herlig, takk :D

 8. [...] gamle norske blodsbrødre fra tiden de turnerte okkuperte hus og punkeklubber over hele Europa. Les hele saken her og se deler av intervjuet med gutta [...]

Legg igjen en kommentar