Mike Portnoy startet Dream Theater i 1985. Nå forlater han bandet, og det kan bety at han blir fast medlem av Avenged Sevenfold.

Mike Portnoy startet Dream Theater i 1985. Nå forlater han bandet, og det kan bety at han blir fast medlem av Avenged Sevenfold.

Klar for Norge, slutter i bandet

Han regnes som en av verdens beste trommeslagere. Nå forlater Mike Portnoy Dream Theater, bandet han har drevet i 25 år. Avenged Sevenfold neste?

Skrevet av:
Publisert 8:32 9 september, 2010

Det seneste halvåret har Dream Theater-trommeslager Mike Portnoy brukt til å spille med Avenged Sevenfold etter deres trommeslager, The Rev, døde i romjulen. Nå har vikariatet gitt mersmak, for Portnoy annonserte i går på sin Facebook-profil at han forlater Dream Theater. Bandet han startet i 1985.

- For mange er dette et komplett sjokk, og det vil garantert bli misforstått av mange, men tro meg når jeg sier at det er ikke en hasteavgjørelse. Dette er noe jeg har kjempet med det seneste året, skriver Portnoy i en lang og personlig pressemelding.

Mike Portnoy har 23 priser fra Modern Drummer Magazine, inkludert 6 priser for Beste innspilling og 12 priser for Beste progressive trommeslager. Han var også den nest yngste trommeslageren som ble innlemmet i Rock Drummer Hall Of Fame, etter Rush-legenden Neil Peart.

Newyorkeren Portnoy har i flere tiår vært drivkraft bak det vilt suksessrike progmetalbandet Dream Theater. Bare her i Norge har de hatt 8 album på VG-lista, med 3. plass for Systematic Chaos som et høydepunkt. For under et år siden, 26. september i fjor, spilte Portnoy og Dream Theater for utsolgt Oslo Spektrum. I følge Portnoy ville han egentlig ta en pause fra Dream Theater, men uenigheter med de andre i bandet har nå ført til at han forlater bandet.

- Etter 25 år har jeg bestemt meg for å forlate Dream Theater, bandet jeg startet, ledet og elsket i et kvart århundre. Etter å ha hatt fantastiske opplevelser ved å spille med Hail, Transatlantic og Avenged Sevenfold det seneste året, har jeg dessverre kommet til konklusjonen at jeg har hatt mer moro og bedre personlige forhold til disse andre prosjektene enn jeg har hatt på en stund i Dream Theater, sier Mike Portnoy.

Mike Portnoy var en av favorittmusikerne til Avenges Sevenfolds trommis The Rev, og han tilbød seg derfor å spille på deres nye plate Nightmare da The Rev døde av en overdose i 2009. Etter innspillingen tatoverte han inn batskull-symbolet til Avenged Sevenfold, og er nå med på bandets turné som kommer til Oslo i november. Avenged Sevenfold har ikke annonsert hvorvidt Portnoy blir fast medlem i bandet, men det ligger i kortene at han nå får fullverdig status.

Dream Theater har på sin side ingen planer om å legge ned progsverdet, og forteller fansen at de skal i studio for å spille inn ny plate i januar 2011.

- Selv om det er sant at Mike velger å søke mot andre jobber og utfordringer, garanterer vi at Dream Theater fortsetter med samme intensitet – og i den samme musikalske tradisjonen – som dere alle har bidratt til å gjøre så suksessfull, og som har vært så tilfredsstillende for oss, sier bandet i en pressemelding, før de understreker med å sitere seg selv:
- The spirit carries on.

Mike Portnoy siterer også seg selv når han avslutter meldingen om bruddet:
- Move on be brave, don’t weep at my grave, because I am no longer here… But please never let your memory of me disappear. Sitatet er hentet fra – selvsagt – låten “The Spirit Carries On”.

Les hele beskjeden fra Mike Portnoy

Og her kan du se hva Dream Theater har å si om saken

Dersom du er sugen på å høre på Avenged Sevenfold flere ganger om dagen, så har P3s musikksjef Mats Bugge A-listet den smekre balladen «So Far Away». Tune in, rock out.

Men nok snikksnakk, la oss høre litt hva Mike Portnoy er god for:

Dream Theater » A Rite Of Passage», første single fra Black Clouds & Silver Linings:

Fete livebilder fra Uproar-turneen som Avenged Sevenfold er på i USA nå:

Mike Portnoy dasker litt på trommene sine. Som man gjør:

Slik låter Avenged Sevenfold med Mike Portnoy, men han er ikke med denne videoen. Kanskje det blir en endring på det til neste video?

Tags: , ,

Del "Klar for Norge, slutter i bandet"
 

6 kommentarer på “Klar for Norge, slutter i bandet”

 1. Inzano sier:

  Faaaaen!
  Dette er en trist, trist dag ;-(
  Hadde det bare vært Jordan Rudess som sluttet.
  :-(

 2. Megselv sier:

  Dette MÅ være en spøk.. Værsåsnill..? ;’(

 3. Johan sier:

  Enig med deg inzano, men synes det hadde vært verre om Rudess hadde sluttet.. Et DT album uten de episke pianosoloene til Rudess hadde blitt feil..=P

 4. A sier:

  Rett og slett trist..
  40 års krisa, kanskje..

 5. Pedantagonist sier:

  For enda litt mer variasjon kan en se en video av Mike Portnoy, Neal Morse, Paul Gilbert og Matt Bissonette her:

  http://video.google.com/videoplay?docid=-2612456522504472418#

  Litt mindre trommesett enn vanlig, men ser ikke ut til at han lar seg hefte av det.

Legg igjen en kommentar