MGMT fra pop til fleinsopp

Bandet bak hiten «Kids» ville utfordre publikum med sin nye plate. Da hjelper det å innta fleinsopp med produsenten sin. Takket være hits som «Time To Pretend» og nummer-1-hiten »Kids», ble de litt mot sin vilje vaskekte popstjerner. To år etter amerikanernes brakdebut har MGMT vært igjennom popsirkuset, og kunne lett gjentatt suksessoppskriften. Men: – Vi følte oss […]

Skrevet av:
Publisert 13:57 14 april, 2010

Ben, Andrew i MGMT i møte med Lydverket (foto: NRK Lydverket)

Bandet bak hiten «Kids» ville utfordre publikum med sin nye plate. Da hjelper det å innta fleinsopp med produsenten sin.

Takket være hits som «Time To Pretend» og nummer-1-hiten »Kids», ble de litt mot sin vilje vaskekte popstjerner. To år etter amerikanernes brakdebut har MGMT vært igjennom popsirkuset, og kunne lett gjentatt suksessoppskriften.
Men:
- Vi følte oss så malplasserte, det var virkelig ubehagelig. Vi ble fanga av motepolitiet, hehehe, minnes vokalisten Andrew Vanwyngarden. I klippet under ser du de nye indieyndlingenes kræsj med rød løper-reportere fra Grammy-utdelinga.

Kompromissløse
Motepoliti eller ikke – MGMT ville, etter å ha vært i front i den nye Brooklyn-bølgen av artister, gå en helt ny, kompromissløs vei på plata Congratulations:
- Vi ville gjøre noe annerledes nå. Vi tenkte ikke på singler og radiovennlige sanger, sier Andrew til Lydverkets Kristin Winsents.
- Folks definisjon av en popsang er ganske snever nå. Men man må ikke gjenta den samme strofa tusen ganger, sier Ben Goldwasser.

Som du ser i reportasjen, kan den anerkjente psykedeliahelten Sonic Boom fra Spacemen 3 ha litt av skylda for den sære nyorienteringa til de yngre musikerne. Sonic Boom produserte plata, og de hadde de det fint sammen:
- Det var vår i dalen, morbærtrærne blomstra, vi lagde te av fleinsopp og gikk på stranda med Sonic Boom … Det var så bra!

Tags: , , , , ,

Del "MGMT fra pop til fleinsopp"
 

7 kommentarer på “MGMT fra pop til fleinsopp”

 1. Trude sier:

  feelgood intervju. Me Like.

 2. Anette sier:

  Fine folk! Får lyst til å ta en kopp te med dem. Ikke nødvendigvis med fleinsopp. Earl Grey funker for meg.

 3. drgreen sier:

  Så earl grey gjør susen???

 4. Flein er undervurdert!

 5. topp sopp sier:

  drit soppen – musikken er fantastisk! Kan dog være en viss sjanse for at Siberian Breaks er kokt sammen på sopp av typen flein.

 6. Anonym sier:

  Musikken er OK, soppen derimot er fantastisk!

 7. Anonym sier:

  Musikken er OK, soppen derimot er fantastisk!

Legg igjen en kommentar