Metalvalget på mandag

Politikerne krangler om dine stemmer, disse bandene ber om dine penger. På mandag skal norske politikere bite negler hele dagen, før de på natten feirer hardt eller drukner sorgene. Metalfolket har derimot andre valg som er viktigere. Mandag er nemlig en av de bedre platedagene på lenge, og prioriteringene blir knallharde. Lydverket har plukket fire […]

Skrevet av:
Publisert 9:12 11 september, 2009
Ville du stemt på denne mannen? Dave Mustaine og Megadeth slipper Endgame på den norske valgdagen.

Ville du stemt på denne mannen? Dave Mustaine og Megadeth slipper Endgame på den norske valgdagen.

Politikerne krangler om dine stemmer, disse bandene ber om dine penger.

På mandag skal norske politikere bite negler hele dagen, før de på natten feirer hardt eller drukner sorgene. Metalfolket har derimot andre valg som er viktigere. Mandag er nemlig en av de bedre platedagene på lenge, og prioriteringene blir knallharde. Lydverket har plukket fire harde førjulspakker du bør sjekke ut dersom du er glad i både patronbelter og frekke gitarer.

Legendene
: Megadeth – Endgame

Med sitt forrige album, United Abominations, gjorde Megadeth et kunstnerisk comeback av episke dimensjoner, og triumfen fortsetter på Endgame. Dave Mustaines grenseløse bitterhet og skepsis til hele verden kombineres med majestetiske thrashriff og en klokkeklar og hardtslående produksjon fra Andy Sneap. Singlen Head Crusher har gitt bandet oppmerksomhet langt utover den innerste kjernen av fans, og melodiske spor som ”44 Minutes” og ”1.320” er som designet for å flytte Megadeth fra Sentrum Scene til Oslo Spektrum. Endgame lander nok på toppen av mange kritikeres 2009-lister, og teksten på «This Day We Fight» kan bli obligatorisk morgenbønn for soldater over hele verden. Oppdrag utført for Dave Mustaine, altså.
For fans av: Metallica, Exodus, Dream Theater
Bonus: Hør hele Endgame på Megadeths MySpace-side

Norgesvennene: The Black Dahlia Murder – Deflorate

The Black Dahlia Murder har overbevist norske konsertgjengere to ganger bare i år. Først på klubbkonsert på Garage Oslo, så med et forrykende show på Hovefestivalen i sommer. Deflorate blander melodisk death metal med hardcore-låtskriving, og god gammeldags heksevokal.
For fans av: Emperor, She Said Destroy, Mastodon
Bonus: Se The Black Dahlia Murder inkludere «Her blir det liv» på den nye DVD-en sin. Helt sant!

Hipsterne: Every Time I Die – The New Junk Aesthetic

Det er bare å stille seg tidlig i kø til Taste Of Chaos-minifestivalen som besøker Oslo Spektrum 13. desember. Da spiller Every Time I Die oppvarming for Killswitch Engage og In Flames, og det vil man gjerne få med seg. The New Junk Aesthetic er hardcore spilt med intensiteten til Black Flag og instrumentkontrollen til et hvilket som helst metalband, og riffingen er så variert og frekk at man nesten blir sjøsyk. Perfekt, med andre ord.
For fans av: Faith No More, Glassjaw, Gallows
Bonus: Digg video til «Wanderlust», det refrenget blir flott i Spektrum i desember.

Tradisjonalistene: Shadows Fall Retribution

Shadows Fall gir deg klassisk amerikansk metal med røtter i metalcorescenen i Massachusetts. Vi snakker lange og intrikate låter, smektende kassegitarintroer og store refrenger. Retribution sender tankene tilbake til The War Within, bandets beste album og store gjennombrudd. Vokalist Brian Fair er som vanlig et naturlig samlingspunkt, mens for de gitarinteresserte er det bare å hente fram notatblokken og få med seg hva Jonathan Donais og Matt Bachand holder på med.
For fans av: Testament, Killswitch Engage, Iron Maiden
Bonus: Shadows Fall rocker 70 000 glade festivalpublikummere.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Metalvalget på mandag"
 

5 kommentarer på “Metalvalget på mandag”

 1. Nicolay sier:

  Hallo-oo! Hvor er Muse sin ‘The Resistance’? Okey, det er ikke metal, men fortjener også å bli nevnt!!

 2. Asbjørn Slettemark sier:

  Som du selv sier: det er ikke metal.
  Men nå har du nevnt den, så da er jo alt på stell.

 3. Erik sier:

  Jeg stemmer på ETID!

 4. Torgrim Øyre sier:

  Men hvor blir det av The Dvil’s Blood – «The Time of No Time»?

 5. horekuk sier:

  devils blood e jo ikkje metal

Legg igjen en kommentar