Rick Rubin, her på sofaen hjemme hos seg selv. (Foto: Arkiv)

Rick Rubin, her på sofaen hjemme hos seg selv. (Foto: Arkiv)

Metallica velger stjerneprodusent

Rick Rubin skal stå bak rockernes neste album.

Skrevet av:
Publisert 12:14 11 mai, 2012
James Hetfield , Metallica. Foto: Scanpix/AP Photo.

James Hetfield , Metallica. Foto: Scanpix/AP Photo.

- Han er en annerledes produsent. Han er utfordrende. Han er en slags rett-til-poenget-produsent, men han er også veldig åpen for mange ideer, sier James Hetfield, frontmann i Metallica til Metal Hammer.

Metallica tar sikte på å jobbe med Rick Rubin, mannen som sto bak bandets Death Magnetic-album (2008) og oppfølger-EP-en Beyond Magnetic (2011). Albumet skal visstnok bli gitt ut i 2013.

- Det viktigste for oss er å få fram kjernen og essensen av Metallica. Det er grunnen til at vi valgte å jobbe med ham. Han får det beste ut av artister som har vært med en stund, fortsetter Hetfield.

Rick Rubin stiftet Def Jam Records da han fremdeles gikk på universitet i 1984 og har bidratt sterkt til å popularisere hip hop-musikk. Han har hjulpet LL Cool J, Run DMC og Jay-Z til å oppnå suksess. Etter han forlot Def Jam i 1988, etablerte Rubin Def American – et selskap som skulle huse blant annet The Jesus and Mary Chain og Slayer.

Lars Ulrich, Metallica. Foto: Scanpix/AFP.

Lars Ulrich, Metallica. Foto: Scanpix/AFP.

- Jeg møtte Rick i Los Angeles og vi snakket om å få ham til San Fransisco i mars eller april for å snakke om prosessen, forteller trommeslager Lars Ulrich til nettmagasinet. – Rick er ikke en one-trick pony, sier Ulrich. – Han bygger en bestemt letthet rundt hva din oppgave er. Uansett hva vi vil gjøre med det neste albumet, vil han hjelpe oss med det.

Rubin arbeider for tiden med Black Sabbath, deres første album med Ozzy Osbourne siden 1979. Han produserte også Red Hot Chili Peppers’ første plate med Josh Klinghoffer, gruppens nye gitarist.

Men Rick Rubin har også har vært gjenstand for mindre flatterende personkarakteristikker den siste tiden.

ZZ Top (Foto: AP Photo/Keystone, Karl Mathis)

ZZ Top (Foto: AP Photo/Keystone, Karl Mathis)

Billy Gibbons, gitarist i ZZ Top, klandret Rubin i forrige måned for forsinkelser på bandets femtende studioalbum. Prossessen har pågått siden 2008. – Bandet lurer. Hvor er den? Når hører vi den? Han har en uortodoks måte å gjøre ting, mener Gibbons.

Det er flere som har uttrykket sin forargelse mot produsenten. I 2012 takket Muse Rubin for «å lære oss hvordan å ikke produsere». Corey Taylor, Slipknot-frontmann, kalte Rick Rubin både «overbetalt og overvurdert» fra scenen under en konsert. Taylor la også til: – Jeg vil aldri jobbe med han igjen så lenge jeg lever.

Slipknot og Muse har lite til overs for Rubin (i midten). (Foto: NRK P3, Kim Erlandsen/Tom Øverlie, NTB/Scanpix)

Slipknot og Muse har lite til overs for Rubin (i midten). (Foto: NRK P3, Kim Erlandsen/Tom Øverlie, NTB/Scanpix)

 

Tags: , , , , , , , ,

Del "Metallica velger stjerneprodusent"
 

1 kommentar på “Metallica velger stjerneprodusent”

  1. Rawky sier:

    Det er vel ingen som tror at det vil utgjøre noen stor forskjell, lenger, er det vel? Han var nok viktigere for Death Magnetic enn han vil være for denne. 

Legg igjen en kommentar