Mastodon komponerer filmmusikk til Megan Fox og Josh Brolin

Norgesvennene Mastodon tar steget fra det intergalaktiske konseptalbumet Crack The Skye til filmmusikk for Megan Fox. I 2010 har filmatiseringen av tegneserien Johan Hex kinopremiere. Ofte har blockbuster-versjonene av fansens tegneserier filmmusikk fra Danny Elfman eller andre storslagne Hollywood-komponister, komplettert av enkeltlåter fra Nickelback (vokalisten leverte til Spiderman), U2 (Batman Forever), Velvet Revolver (The Incredible […]

Skrevet av:
Publisert 9:27 26 oktober, 2009
Mastodon er glad i film. Her henger de med Borat backstage hos Conan OBrien.

Mastodon er glad i film. Her henger de med Borat backstage hos Conan O'Brien.

Norgesvennene Mastodon tar steget fra det intergalaktiske konseptalbumet Crack The Skye til filmmusikk for Megan Fox.

I 2010 har filmatiseringen av tegneserien Johan Hex kinopremiere. Ofte har blockbuster-versjonene av fansens tegneserier filmmusikk fra Danny Elfman eller andre storslagne Hollywood-komponister, komplettert av enkeltlåter fra Nickelback (vokalisten leverte til Spiderman), U2 (Batman Forever), Velvet Revolver (The Incredible Hulk) for å treffe hos radio. Med Jonah Hex blir det andre boller.

Atlanta-kvartetten Mastodon har nemlig laget all filmmusikken, og bassist Troy Sanders forteller at Mastodon-fansen skal få høre musikk som er laget på samme premisser som de moderne klassikerne Crack The Skye og Leviathan.

- Siden dag én har vi alltid skrevet album som om vi lager musikk til en film. Så skriver vi tekster eller historier oppå det, som om vi skriver dialog som passer til filmens bilder, sier Sanders i et intervju med Paste Magazine.

I følge magasinet Paste har Mastodon skrevet rundt en time med musikk. Til sammen er det fem hele låter, pluss en rekke kortere biter til stemningstepper i filmen. All musikken er instrumental. Sanders forteller at deler av musikken sannsynligvis vil bli spilt inn av London Orchestra til bruk i de aller mest episke scenene.

Jonah Hex handler om en mann som har stygge arr på utsiden og dype sår på sjelen, og vi følger hans hardbarka eventyr som dusørjeger, pistolmann og generelle liv på siden av samfunnet. Josh Brolin, som vi sist så som George W. Bush i W og hard cowboy i No Country For Old Men, spiller tittelrollen, mens Transformers-babe Megan Fox, 30 Rock/Arrested Development-geni Will Arnett og alltid like skumle John Malkovich spiller andre roller.

Jonah Hex originalen og Jonah Hex i Josh Brolins figur:

Slik blir Megan Fox seende ut som Leila i filmen:

Premiere er foreløpig satt til 18. juni 2010, og det er ikke offentliggjort om musikken skal gis ut på CD.

PS: Det er ikke første gang Mastodon lager filmmusikk. Sjekk dette fornøyelige bidraget til kultserien Aqua Teen Hunger Force.

PS 2: Mastodon har spilt en rekke ganger i Norge de seneste årene, blant annet på John Dee, Ekstremsportveko, Hovefestivalen og Oslo Spektrum fem ganger som support for Iron Maiden (2x), Metallica (2x) og Slayer (1x).

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Mastodon komponerer filmmusikk til Megan Fox og Josh Brolin"
 

3 kommentarer på “Mastodon komponerer filmmusikk til Megan Fox og Josh Brolin”

 1. [...] This post was mentioned on Twitter by NRK Lydverket, NRK.no. NRK.no said: Mastodon lager filmmusikk http://bit.ly/2DRv6C [...]

 2. Kim von Klev sier:

  Med tanke på hvor fabelaktig Mastodon er, så må den filmen sees.

 3. Snikh sier:

  Mastodon – trolig verdens feteste band

  Megan Fox – trolig verdens mest foxy dame

  Liker det her ass!

Legg igjen en kommentar