Foto: Rashid Akrim, Nrk P3

Foto: Rashid Akrim, Nrk P3

The Antlers - Teltscenen, Hovefestivalen 2010

Markerer gevir

Oversett New York-band trollbinder Teltscenen med velspilt, dramatisk indierock.

Skrevet av:
Publisert 23:04 1 juli, 2010

Ikke enkelt å skulle spille seg ut av obskuriteten med kun ett album bak seg i en sjanger som tilsynelatende aldri går tom for nye band, men dersom det er ett av disse bandene som fortjener akkurat dette er det New York-trioen The Antlers. Det er med fasetterte kvaliteter som umiddelbare låter, nitidig velspilthet og dvelende, suggererende partier at de klarer å gripe tak i et Hove-publikum der brorparten antakeligvis aldri har hørt noe de har laget før.

For det var ikke bare den lille, scenekanthengende, Arcade Fire-logobesmykkede menigheten som fikk mye å klappe for i et etterhvert nesten fullt telt denne kvelden. Bandet kryster ut sin lidende, høytidelige mikstur av sakrale stemninger, tåredryppende refreng og diskant-øs med full autoritet, og det hjelper også mye at de har en lysmann som er med på notene her. Det er i slike stunder at man lurer på hvorfor ikke låter som «Sylvia», «Bear» og spesielt «Two» har blitt mer allemannseie enn de er; med nikk til både nevnte Arcade Fire (vil de klare å toppe The Antlers’ fremførelse av «Two» på morgendagens konsert?) og Sigur Rós gis publikum gufs som ikke bare skyldes den litt sure Arendals-vinden.

Peter Silbermans nesten-kastrat-tangerende vokal stemmer spesielt godt på «Atrophy», en av mange låter som bandet stundom tværer ut litt mer enn det strengt nødvendige (kanskje for å beholde én fot i postrocksjangeren), for det er de periodene han synger som høyest at dette blir mest minneverdig. Dette er dog bare en mild irritasjon, siden både fremførelsen og låtene i seg selv er såpass sterke.

The Antlers er et overraskende sprudlende livebekjentskap, og gir garantert flere i publikum enn meg umiddelbar lyst til å gjenoppdage deres forbigåtte debutalbum av fjoråret.

Jørgen Hegstad

Tags: , , , , ,

Del "Markerer gevir"
 

8 kommentarer på “Markerer gevir”

 1. [...] – Tåredryppende refreng og diskant-øs med full autoritet, skriver Jørgen Hegstad om The Antlers-konserten. [...]

 2. Ole Torstein sier:

  de har faen meg to album!

 3. [...] The Antlers fikk en sterk femmer for sin Hovekonsert her på Lydverket, og leverte i tillegg en akustisk perle av en låt. I en sofa [...]

 4. [...] – Velspilt, dramatisk indierock, skrev Jørgen Hegstad om The Antlers-konserten. [...]

 5. Petter sier:

  gevir er elgens hodepryd, mens reviret er dens territorie, der den regjerer som skogens sanne konge.

 6. Petter: Ja, riktig, og jeg innrømmer at ordspillet i tittelen var en smule innfløkt.

  Ole Torstein: Peter Silberman slapp vel faktisk to album under Antlersnavnet før Hospice, men dette er det første albumet de har sluppet som et fullt band, og i og med at han selv omtalte det fra scenen som «our debut album», så gikk jeg for det.

  • Roger Hansen sier:

   De har 2 album, Hospice og In The Attic Of The Universe. Sistnevnte spilte Silberman inn alene i leiligheten sin, så Hospice er forsåvidt bandet i den sammensetningen de er nå sitt første album. Pluss, knapt et menneske har hørt In The Attic Of The Universe.. Men men, dette er veldig nitpicking da.

Legg igjen en kommentar