Skal Maiden spille dette i Bergen?

Iron Maiden startet sommerturneen onsdag, og overrasket med spesielt låtutvalg.

Skrevet av:
Publisert 10:59 10 juni, 2010
Iron Maiden åpnet sommerturneen i Dallas i går. Det ble en spesiell setliste.

Iron Maiden åpnet sommerturneen i Dallas i går.

Iron Maiden startet sommerturneen i går, og overrasket med spesielt låtutvalg.

Dallas, Texas. Mest kjent for såpeopera, drapet på JFK, Panteras favorittklubb The Basement og verdens flotteste cheerleaders. Men nå kan vi også loggføre byen som stedet hvor (drumroll) Iron Maiden åpnet sin sommerturné 2010.

Null nostalgi
Iron Maiden er ute på tur for å varme opp til slipp av The Final Frontier 16. august, og turneen skal etter hvert innom vestlandets hovedstad Bergen. Men de som forventer å få en oppfølger til den nostalgiske Somewhere Back On Tour-setlisten med hovedvekt på bandets 80-tallskarriere, får seg en saftig overraskelse. For hør på dette:

Urpremiere
Av 16 låter er hele 11 fra platene bandet har gitt ut etter Bruce Dickinson kom tilbake i bandet i 1999. Det betyr åpning med «The Wicker Man», lange låter som «Paschendale» og «No More Lies» og gjenhør med «These Colours Don’t Run» og «Brighter Than A Thousand Suns» fra krigseposet A Matter Of Life And Death. Det ble også urpremiere på den nye singlen «El Dorado», første livstegn fra The Final Frontier. (Diskusjonen om den låten går varm her.)

Running Free tilbake
Faktisk går det hele 12 låter før Iron Maiden er tilbake på 80-tallet, og da finner de også fram allsangklassikeren «Running Free», som har vært ute av settet noen år nå. Og albumrekken Piece Of Mind, Powerslave, Somewehere In Time og Seventh Son Of A Seventh Son blir helt oversett.

Sterk ny katalog
Jeg hadde et svakt håp om at Iron Maiden skulle fleske til med fanfavoritter som «Alexander The Great» (aldri spilt live, tidenes mysterium) eller «Infinite Dreams», men når overraskelsen har døyvet er jeg veldig positiv. Steve Harris, Bruce Dickinson og resten av gjengen nekter å plante joggeskoene i fortiden. Og når man får summet seg, understreker dette hvilken sterk katalog Iron Maiden har bygget opp etter comebacket for 11 år siden.

Skandaløst eller suverent?
Så mens vi venter på at Iron Maiden skal veive flagget på Bergenhus Festning, hva synes folk der ute om denne setlisten? Katastrofe eller kvalitetstegn? Skandaløst eller suverent? Triumferende eller tragisk? Kjør dere opp i kommentarfeltet under.

1. The Wicker Man
2. Ghost Of The Navigator
3. Brighter Than A Thousand Suns
4. El Dorado
5. Paschendale
6. The Reincarnation Of Benjamin Breeg
7. These Colours Don’t Run
8. Blood Brothers
9. Wildest Dreams
10. No More Lies
11. Brave New World
12. Fear Of The Dark
13. Iron Maiden

14. The Number of the Beast
15. Hallowed Be Thy Name
16. Running Free

Tags: , , , , ,

Del "Skal Maiden spille dette i Bergen?"
 

54 kommentarer på “Skal Maiden spille dette i Bergen?”

 1. Vince Casa sier:

  At Running Free er tilbake er bare herlig… Ellers så savner jeg 2 Minuts To Midnight og Aces High…

 2. Torger H sier:

  Kult at dei spelar «nye» låter, men kunne godt tatt fleire frå Dance of Death i stedet for Brave, som eg synest er eit betre album. F. eks tittelkuttet, New Frontier eller Journeyman. Men dei låtene frå Brave som er med er jo dei beste frå det albumet, så slett ikkje noko katastrofe.

  Kunne også tatt med The Longest Day i stedet for Brigther’ . Av gamle låter hadde Alexander selfølgelig vore ein våt draum, men skulle gjerne hørt Flight of Icarus også ;)

  Alt i alt ei grei setliste ;)

 3. Andreas Tylden sier:

  Hm. Litt opptur, mest nedtur. Utrolig deilig å slippe The Trooper.

 4. Håvard sier:

  Lett sjokkerende ja. Men veldig fett! Siden de har fokusert på gamle låter på siste turne er det kult å få et gjennhør med disse nye låtene.

  Leste et intervju med Steve Harris en gang at de aldri hadde fått til Alexander the great når de prøvde å øve den inn. Synd, for den er utvilsomt på topp 3 listen med MAiden låter.

 5. Erling S sier:

  Da va jo ein del bra der, men eg sku ønska dei spelte Run to the hills, Aces high, The trooper og Can I play with madness.. :/

 6. Herman sier:

  kult at de drar en turne med klassikere og nå tar en med nye :) forresten er disse sangene det absolutt beste av de siste skivene så jeg gleder meg som bare faen! eneste jeg kunne endre på var at de hadde bytta ut fear of the dark og number of the beast (for de har jeg hørt for mange ganger) med wrathchild og where eagles dare. Og kanskje droppa paschendale og kjørt iron maiden, for den er så kos når alle synger med :)

 7. Anders sier:

  Syns det er konge. Hadde vært teit med enda en «Best of»-turné med kun sanger fra åttitallet. Ikke misforstå meg, det var jævla fett, men å gjøre noe nytt nå syns jeg passer ypperlig. Gleder meg voldsomt til Paschendale.

 8. Erling S sier:

  Ifølge lista så skal dei jo spille Iron maiden.. :D

 9. Herman sier:

  oi faen så ikke iron maiden haha

 10. Jostein sier:

  Kunne godt tatt med Afraid to shoot strangers!!

 11. Dag sier:

  Maiden følger opp med nok en setliste som er laget for fansen. Tror ikke jeg hadde gidda å gå på konsert med Maiden om jeg hadde blitt servert samme «hitparade» gang på gang.

 12. Kim sier:

  Enig med dag. For skikkelige fans, er dette slett ingen dårlig liste. Dessuten får vi noe å glede oss til, siden endel sanger fra «Seventh son of a seventh son» nå praktisk talt er selvskrevne til neste turen;)

 13. Stril sier:

  Så lenge de spiller Fear of the dark, e d ett fett hvilke låter de spiller ellers :)

 14. Kjetil sier:

  JA! kanskje jeg får hørt Paschendale live:D beste sangen fra dance of death

 15. pompel sier:

  samme driten som sist de var i Bergen. Mange der (inkludert meg) som aldri har fått sett de spille de store hitsene.

 16. Kristin sier:

  For det første, ekstremt bra setlist! Gleder meg som en liten unge til konserten både i Stockholm og Bergen. For det andre, jeg synes det er meningsløst å klage over at de ikke spiller gamle klassikere. De kan ikke spille den ene hitparaden etter den andre, de må variere litt. Og de som er over gjennomsnittet Maiden-fans har fått med seg at Somewhere Back In Time World Tour ville bli den siste «Best of» turnéen. Etter det ville de spille nyere låter. Og det ordet har de holdt. Så kom ikke å klag over at de ikke spiller de store hitsene. Dere hadde sjansen for to år siden, undertegnede var der selv, en enormt bra konsert, men Maiden kan ikke bare henge seg opp i det gamle. De må videre. Gleder meg masse til den 7. og 11. august! Kommer til å bli den beste konserten noen sinne!

  \m/ UP THE IRONS \m/

 17. Edward the great sier:

  For de som har fulgt med de siste 10 årene så vil de ha lagt merke til at maiden kjører annenhver turne med gammelt og nytt så at denne turneen fokuserer på de siste 10 års utgivelser visste jo de fleste.
  Solid kvalitetstegn i disse dager da gamle helter bare turnerer med gamle slagere

 18. The dude sier:

  Så lenge dem spille

 19. The dude sier:

  Så lenge dem spille Hallowed by thy name blir det bra. Maiden er eneste bandet som gir mæ gåsehud live!!

 20. Bjørn S. sier:

  Åh fy faen!!

  Alt bra med Maiden er jo FØR 1990.
  Jeg skal ikke på Maidenkonsert ihvertfall.

  Gjør det morsommere å gå i butikken i fremtiden!
  Stem på Mikael som den nye Lano-ungen!

  http://www.lano.no/sortert/flest-stemmer#/bidrag/mikael-nordland-1

 21. Andreas sier:

  Eg e drit fornøgd, trudde aldri eg skulle få sjå so mongen «nye» låta i frå Maiden før dei begynte med rullator på scena

 22. SMINES sier:

  hadde vært konge med wasted years, ser dårlig ut med den :S

 23. Christina sier:

  gjør detkoselig og gå i butikken og stem på lille Adele som den nye Lano-Ungen

  http://www.lano.no/bidrag/adele-finnmark

 24. martin sier:

  Kor ofte skjer det at artistar ynskjer å presentera sitt nye materiale. Dei gler seg til det. Så står påfallande mange tilskodarar og skrik etter det gamle, som artistane har spelt 1000-vis av gonger, og er drit lei av å spela. Vil ikkje mange høyra noko nytt? Artistane må føla at det nye ikkje blir satt pris på.

  Står ikkje artistane og kikkar forundra på publikum?

 25. andreas sier:

  de må jo faen meg spille run to the hills da. og aces high hadde vært awesome da :)

 26. Sebastian sier:

  Jævlig fett at de ikke bare spiller best of hele tiden, digger at de har med paschendale blant annet… Håper virkelig at det kommer en del folk til Bergen nå. Det blir sykt fett.

 27. Morten sier:

  Veldig bra setliste. Så lenge di ikke inkluderer noe fra tiden Dickinson hadde en pause for BB var grusom. Up the Irons og vi gleder oss til Bergen:)

 28. JNRGR sier:

  Sikkert lurt å stokke korta innimellom, for å beholde gnisten. Fansen kommer jo uansett.

 29. Morgan sier:

  Alt går an her. Jeg så dem i Bergen for 2-3 år siden,jeg holdt på å kjede meg i hjel. De spilte bare fra nyeste platen som jeg ikke hadde hørt så jeg bare så dumt på dem.

 30. Kjetil Grønvigh sier:

  Som ihuga fan siden 84′ og 13 konserter unnagjort er det med glede at ‘The best of…’ showene tar en liten pause. Både ‘The early days..’ og ‘Somewhere back…’ turneene var pakket med gamle juveler. Går helt greitt for meg å slippe ’2 minutes… The trooper, Revelations, Run to the hills’ m.fl til fordel for kjempesterke låter skapt etter 1999. Det må gå an å hylle og nyte Maiden uten at alt skal være fra 1980-1988!!! Run to the hills får vi gaule til på vorspielet før Koengen; det er nok mat i årets setliste til at vi ikke trenger dra dit negativt innstilt…
  Up the irons!!!

 31. Anders Rudseter sier:

  Fy faen for en setlist! kommer til og bli tidenes konsertopplevelse! dette er alle favoritt sangene mine av Iron maiden! Avslutningen med Running Free kommer til og bli vilt!

 32. Løken sier:

  Ble skuffet…siden jeg er i kategorien Piece of mind og seventhson of a seventhson….og har ikke hørt veldig nye maiden siste årene….MEN
  Jeg satte sammen hele setlisten…la på Ipoden og hørte gjennom hele setlisten idag…..Dette blir heavy og tøft likevel da…regner med de varierer litt med sangene…kan være det dukker opp en Powerslave eller Moonchild får ta det som en bonus isåfall

 33. Torgrim Øyre sier:

  Wrathchild og Dance of Death ble spilt i Houston. Har Maiden latt seg inspirere av Metallica og kjører en roterende setliste? Et par konserter til vil gi oss svaret.

 34. ckrzyw sier:

  Hey Hey dette blir spennende .. wrathchild og dance of death har vært innom settet. Så får vi se hvor mye de varierer utover turneen

 35. ckrzyw sier:

  kunne også tenkt meg at de dro the clansman..

 36. Asbjørn Slettemark sier:

  Kult om Maiden kan rotere litt, slik Metallica gjør. Men regner med at settet har festet seg til konserten i Bergen.

 37. Rolf sier:

  Knallbra:-) Blir vel 8. gangen jeg ser mitt favorittband, og da er det kjempebra at de ikke gjentar seg selv til det kjedsommelige..Og vi har jo både hatt The early Days og Somewhere back, så alle har fått og får! Siste 11 års katalog er særdeles bra, så dette blir bra!! Maiden leverer alltid :-)

 38. Løken sier:

  Ser ut som om setlisten begynner å feste seg. Ser ut som Brighter than a thousand suns…er erstattet permanent med Wrathchild, og slik det ser ut nå, så bytter de annenhver konsert på Paschendale og Dance of death….om de fortsetter slik, og det håper jeg, så får vi Paschendale på Koengen….den er bare helt rå da….har også sett åpningsnummeret The Wicker Man på youtube….får ståpels av hele greia GLEDER MEG

 39. Ironmaidenfan sier:

  Denne lista høres jo lovende ut i mine øyne. Savner heaven can wait, for den er den beste livesangen deres ( synes jeg). Ellers svært fornøyd, kult at de velger å fokusere på det nye, men running free hadde vært supert.

 40. vegar sier:

  SATTAN jeg gleder meg til bergen nå. Skal bli SÅ deilig å ikke høre de gamle låtene om at og om at.

 41. RAAB sier:

  Vil vel regne med at dem slenger med flere låter fra den nye plata etter den har kommet ut. Er ikke vanlig for Maiden å være å bare ha med èn låt med nytt materiale.

  Ellers har jeg litt blanda følelser, har aldri sett Maiden live før så jeg hadde håpet litt på klassikerne, men det er jo ikke dumt å få oppleve låter som ikke er med på alle liveopptak og best-of samlinger heller.

  Vi ses i Bergen!

 42. Gard sier:

  Fantastisk bra setlist. Skulle bare ønske at yndlingslåta Dance of Death med sikkerhet ville bli spilt i Bergen. Da vil kvelden i august bli komplett.

 43. Chriwalker sier:

  Dette er jo en elsk liste :P synd de bytta ut BTATS med Wrathchild :( men uansett.. Gleder meg sinnsykt til 11.August:D

 44. Anders Rogne sier:

  Dette er setlisten for The Final Frontier Touren i USA.

  Denne touren er bare i USA. Og de skal IKKE spille akkurat dette i Norge :)

  • Løken sier:

   Heter The Final Frontier World Tour, så tror det er nokså likt den listen vi får i Bergen..Men siden relase på nytt album er den 16 august, så er det vel mulig de legger inn flere smakebiter fra det nye albumet. Vi får se…blir kanonbra uansett. Leser at Bruce Dickinson dediserer Blood Brothers til Ronnie James Dio på enkelte konserter, blir nok spesielt på Koengen da, siden RJD og Heaven and Hell egentlig skulle varme opp for Maiden.

 45. Jack sier:

  Synes det er helt genialt måten Maiden har gjort det på de siste elleve årene, ved å gjøre annenhver turne med fokus på nytt og gammelt. Da får både de som savner flere eldre låter sitt, også kan de tillate seg å spille masse nytt og de «obligatoriske» klassikerne på albumturne. I tillegg kan ingen beskylde de for å være et nostalgiband, selv om de kjører mimre turne annenhver gang, når de prioriterer nytt stoff når de er ute for å promotere det.
  Genial måte å gi fansen i pose og sekk på! Gleder meg til både konsert i Bergen og ikke minst ny skive!!

 46. Jeg skal paa konsert i bergennnn, 11th aug..blir drit fett, saa dette blir den forste maiden koinserten jeg har vert pa, sa har likt maiden snart 5 ar, mamma og pappa syntes ikke eddie og ironmaiden var noe og faa tskjorte fra, men naa har de endelig skjont at det er ikke bare det som er paa t skjortene og sant, der er liksom bandet, og at du er en fan.. saa dette skal bli digg… har 12 t shirts… yndlingsbandet vettu ..

 47. Tarjei sier:

  Det blir digg med en del halvnytt og forhåpentligvis helnytt stoff. At Maiden spiller nyere sanger viser jo at de leveri beste velgående.
  likevel helt konge at det åpnes med The Wicker man. Tar i mor Run The Hills med åpne armer også. Dette er min første Maiden-konsert så håper inderlig at jeg får se den live nå.

  Jævli fornøyd med at en av favorittene No more lies skal spilles.

  Når det skal spilles nyere sang så MÅ Different World være med. Den er ikke en klassisk
  maiden-storhet, men den er knallbra.
  Dance of death bør og spilles.

Legg igjen en kommentar