Lyst på leke!

Rapperen, produsenten og musikeren Madlibs elskverdige alter ego (et av dem, i hvert fall) Quasimoto har ikke gitt ut album siden 2005. Figuren med heliumstemmen har derimot tatt fysisk, tredimensjonal form. Leke? Quasimotos albumdebut The Unseen fra 2000 holder seg fortsatt som et av de beste og mest banebrytende rapskivene de siste 10 åra. Detaljrikdommen og […]

Skrevet av:
Publisert 15:26 29 januar, 2009
Flott figur! Foto: Stonesthrow.com

Flott figur! Foto: Stonesthrow.com

Rapperen, produsenten og musikeren Madlibs elskverdige alter ego (et av dem, i hvert fall) Quasimoto har ikke gitt ut album siden 2005. Figuren med heliumstemmen har derimot tatt fysisk, tredimensjonal form. Leke?

Quasimotos albumdebut The Unseen fra 2000 holder seg fortsatt som et av de beste og mest banebrytende rapskivene de siste 10 åra. Detaljrikdommen og den spinnville samplingbruken står fortsatt ut av høyttalerne som audiovisuell, overveldende LSD. Oppfølgeren, The Further Adventures of Lord Quas, er heller ikke verst.

Mannen bak, Madlib, hviler dog ikke, på tross av at det er over tre år siden han slapp Quasimoto-materiale (eller gikk jeg glipp av noen singler?). Just nu er han i siget med Beat Konducta Vol. 5-6. Besøk for ny, godose instrumental hiphop.

Men. Leke! Vi er mange som har fantasert eller hatt drømmer om en liv, levandes Quasimoto. Dét vil neppe skje, men for alle oss med det indre barnet intakt og svakhet for gørfine ting vi kanskje egentlig ikke trenger, er lanseringen av den nye Quasimoto-figuren sørget for av Stones Throw Records og Kid Robot gode nyheter. Den kommer i gult eller blått, er åtte tommer høy og kommer selvsagt med både murstein i hånd og rullings i munnviken. Fin, er hva den er. Se selv:

[youtube fBTcTzl1jz8]

Tags: , , ,

Del "Lyst på leke!"

Legg igjen en kommentar