Lydverkets livebonanza

 Riverboat Gamblers, Phaedra, Trond Andreassen, Vetiver, Andrew Bird og Norma Sass spilte hos oss i forrige uke. Høre igjen? Kjør på: Vi hadde for anledingen flytta ut av vårt faste studio K85 på Marienlyst, ned til hjertet av Oslo, i andre etasje på Internasjonalen for å sende Lydverket på P3 i forrige uke. Beate og undertegnede […]

Skrevet av:
Publisert 11:08 18 august, 2009

Vetiver gir alt hos Lydverket. Foto: Beate Grøndahl/NRK

Vetiver gir alt hos Lydverket. Foto: Beate Grøndahl/NRK

 Riverboat Gamblers, Phaedra, Trond Andreassen, Vetiver, Andrew Bird og Norma Sass spilte hos oss i forrige uke. Høre igjen? Kjør på:

Vi hadde for anledingen flytta ut av vårt faste studio K85 på Marienlyst, ned til hjertet av Oslo, i andre etasje på Internasjonalen for å sende Lydverket på P3 i forrige uke. Beate og undertegnede var ikke alene der heller, men fikk besøk av flere Øya-aktuelle artister før og etter deres respektive konserter. Med alt fra emninent plysting, til intim folk og akustisk punkrock, spilte de velvillig opp eksklusivt for radiolytterne.

Norma Sass stakk innom på mandag, og spilte sin «Sailor Song» fra EP’en A Dance Of Victory The Morning After som de slapp i sommer. Det låt som dette:

norma-sass_lydverket

Trond Andreassen er selvsagt kjent fra Ricochets. Et band han ikke ser bort fra gjør noe sammen igjen en gang i fremtiden, avslørte han da han stakk innom med sitt nye prosjekt. Dét har imidlertid ikke noe navn ennå, uten at dét stoppet han og de to våpendragerne Christoffer Schou og Magnus Abelsen:

Trioen Phaedra er for tiden i studio og spiller inn debutalbumet sitt sammen med Frode Jacobsen (Madrugada) og Alexander Kloster-Jensen (Ricochets). De leverte et nydelig freak folk-sett på Revolver på tirsdag. Tidligere samme kveld serverte de «First To Die» på P3 i kamp mot ymse bakgrunnsstøy:

phaedra_lydverket

Andrew Bird har tydeligvis ikke snakket seg helt lei om plystring ennå, for han forklarte velvillig hva han tror hemmeligheten bak god plystring er hos oss. Også viste han til gangs hva han snakket om da han dro igang sin «Anonanimal»:

Siste sending fra Youngstorget i denne omgang var intet unntak hva livemusikk angår. Først ut i form av låta «Everyday» med Vetiver, ledet an av Andy Cabic:

vetiver_-everyday-lydverket

Vetivers Sanders Trippe er logostolt. Foto: Beate Grøndahl/NRK

Vetivers Sanders Trippe er logostolt. Foto: Beate Grøndahl/NRK

Riverboat Gamblers kom fortsatt glødende og begeistret direkte fra sin første konsert i Norge. Der holdt kvintetten det grisete og elektrisk, hos oss forvandlet de seg til en akustisk duo:

riverboat-gamblers_-lydverket

To av fem Riverboat gamblers rocker Lydverket. Foto: Beate Grøndahl/NRK

To av fem Riverboat Gamblers rocker Lydverket. Foto: Beate Grøndahl/NRK

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "Lydverkets livebonanza"

Legg igjen en kommentar