Lydverkets julegavetips

Dette er hva Lydverket mener du bør legge under treet om 10 (ti!) dager. Til venner Miles Davis: The Complete Columbia Album Collection Skal du gi bort hele denne boksen til jul, er det sannsynligvis greit å være sikker på at vedkommende er svak for jazz. Og aller helst for Miles Davis. Boksen inneholder 70 […]

Skrevet av:
Publisert 20:40 14 desember, 2009

Dette er hva Lydverket mener du bør legge under treet om 10 (ti!) dager.

Til venner


Miles Davis: The Complete Columbia Album Collection

Skal du gi bort hele denne boksen til jul, er det sannsynligvis greit å være sikker på at vedkommende er svak for jazz. Og aller helst for Miles Davis. Boksen inneholder 70 CDer og én DVD, hvorav alle albumene er pakket inn som små LP-plater. Her er det aller meste noen kan behøve med Davis, originalutgivelsene spenner fra ’55 til ’75, og med det er essensiell Davis som Jack Johnson, Bitches Brew og Kind of Blue inkludert. Blir prisen i strengeste laget, er selvsagt nevnte enkeltalbum utsøkte gavealternativ, men da får de ikke med den tidligere ikke utgitte live-DVDen fra ’67.
Ruben Gran, programleder

[youtube PoPL7BExSQU]


Local Natives: Gorilla Manor

Et fantastisk debutalbum som enda ikke har blitt sluppet i USA, og dermed en god anledning til å oppdage bandet før hypen tar de fullstendig. Skreddersydd for de av dine venner med helskjegg-ambisjoner (men for dårlig skjeggvekst), drømmer om Big Sur og tung Fleet Foxes- og Zooey Deschanel-hangup.
Jørgen Hegstad, anmelder

[youtube pn8xjONVOUg]

Gavekort – med kjøpsanbefaling
Mine venner er såpass ivrige på musikk at de allerede har alle de gode platene jeg vil anbefale dem fra året som har gått. Dessuten kommer det jo ingen nye, kule plater i ”mine” sjangre de siste par månedene før jul! I januar, derimot, renner det over: Final Fantasy, Vampire Weekend, Lindstrøm & Christabelle, Four Tet og Charlotte Gainsbourg slipper alle nye album, og sistnevntes er attpåtil skrevet og produsert av Beck. Klarer du å holde deg til februar, venter dessuten både Hot Chip og Yeasayer…
Rannveig Falkenberg-Arell, journalist

Clipse: Til The Casket Drops
De fleste kompisene mine tar ikke av seg jakka på byen, og de fleste har en utpreget sans for protestmaskulinitet blandet med historier om dopsalg. Såkalt trap-rap, der altså. Jeg kunne ha valgt å gi dem OJ da Juiceman eller Gucci Mane til jul, men siden ikke alle er like glad i ignorante ting faller valget på Clipse sin siste langspiller Til the Casket Drops. Pusha T og Malice er nemlig hakket smartere og hakket mer innovative enn de andre gutta i gata og stiller derfor i en egen liga som også litt mer rocke-interesserte kompiser ser ut til å ville spille i. Det er en grunn til at det forrige albumet gutta slapp ble en umiddelbar klassiker og sprang terningskalaer. Til The Casket Drops er en naturlig videreføring. Ikke like sterkt, men fortsatt et av årets sterkeste.  Spill ”Popular Demand” med Cam’Ron hele jula, og jeg lover deg den blir bedre enn fjorårets!
Andreas Øverland, nettredaktør

The Leisure Society: The Sleeper

Hvis det går helt rundt i juleknotten din, kan du bare hamstre en god del eksemplarer av The Sleeper. Sju briter har ikke bare laget et av årets beste glemte album, de har også laget en album du kan gi til hvem som helst. For tidløsheten og popteften på The Leisure Societys The Sleeper gjør at den passer like godt til en indiekid med Sufjan Stevens-dilla som en salig mor med forkjærlighet for Crosby, Stills og Nash eller for fans av band som Grizzly Bear, Department Of Eagles og Fleet Foxes.
Beate Grøndahl, produsent

[youtube IElQavcqcUM]

Til familien

Til søsken (og helst småsøstre)
Major Lazer: Guns Don’t Kill People.. Lazers Do

Major Lazer er M.I.A.-produsentene (bl.a.) Diplo og Switch, og de har laget et album som oppfyller to oppgaver: 1) gir småsøstrene anledning til å bedrive en dans et sted midt mellom aerobic og klubb-rævristing og 2) det er såpass strengt og spastisk at det kommer til å irritere dem grønne i lengden. Søskenrivalisering er en del av kjærligheten.
Jørgen Hegstad, anmelder

[youtube b4Qmx_GyK44]

Til barn
The Very Best – Warm Heart Of Africa

Etter min erfaring (som rett nok er svært begrenset), liker barn å hoppe og danse og synge til musikk som får dem i godt humør. Enter The Very Best. Den malawiske sangeren Esau Mwamwaya møter produsentduoen Radioclit i en herlig smørje av nye og eldre danserytmer fra både Afrika og Europa, men ikke minst også med sterke melodier. Og siden de færreste nordmenn skjønner hva Mwamwaya synger uansett, stiller barna på samme linje som alle oss andre og det er bare å gaule løs.
Rannveig Falkenberg-Arell, journalist
[youtube DmCO4z8Uv5k]

Til mamma og pappa
Kråkesølv: Trådnøsting

Mødre og fedre liker flinke barn. Og hvilke ungsauer var vel flinkere i året som gikk enn de islender-kledde nordlendingene i Kråkesølv? Norsk-på-norsk-bølgen feide over landet i året som gikk og Kråkesølv utmerket seg med tekster proppfulle av ordspill og en sans for det nynnbare og vakre som få debutanter kan unne seg. Gi Trådnøsting til mor og hun holder seg oppdatert samtidig som hun får akkurat det hun ønsker seg, men ikke visste hun ville ha. Er du ekstra snill kaster du med et par konsertbilletter på kjøpet så hun får se de uvørent sjarmerende gutta smelte din mors ungpikehjerte. Det er der skjønner du. Ungpikehjertet, altså.
Andreas Øverland, nettredaktør

Tags: , , , , , , , , , ,

Del "Lydverkets julegavetips"
 

2 kommentarer på “Lydverkets julegavetips”

 1. [...] This post was mentioned on Twitter by NRK P3, NRK Lydverket. NRK Lydverket said: Lydverkets julegavetips: Dette er hva Lydverket mener du bør legge under treet om 10 dager. Til venner Miles Da… http://bit.ly/4E1S08 [...]

 2. Espen Evensen sier:

  Ser fram til en spotify-playlist fra P3.

  Lydverkets julegavetips
  Url ???

  P3 – tiårets beste norske låter:
  http://open.spotify.com/user/syc/playlist/1mmDMUjd7cl5bL7IXk8BcM

Legg igjen en kommentar