Lydverket guider deg gjennom november

Hva mener Lydverket det er verdt å bruke penger på i November?

Skrevet av:
Publisert 11:38 4 november, 2009

asbjc3b8rn-fra-promo

Det er kaldt, det er vått og det nærmer seg snø. Da er det godt å ha konserter, skiver og annen musikkrelatert moro å lene seg på. Men hva mener Lydverket det er verdt å bruke penger på i november?

Asbjørn Slettemark (programleder)

asbjc3b8rn41
14. nov: Clutch og Kylesa (Sentrum Scene)
”Never trust the white man driving the black van” sang Clutch-sjef Neil Fallon i en av de beste rocketekstene som er skrevet på 2000-tallet. Låten er ”Profits Of Doom” fra monumentale Blast Tyrant, et album som tok stoner- og hardcoreinspirasjonen fra 90-tallet inn i en classic rock-orientert sfære som Clutch har blomstret i. 14. november spiller de sammen med Kylesa, et annet band som har tatt det beste fra stonerscenen og forvandlet det til sitt eget brutale uttrykk, på Sentrum Scene. Du  kan regne med de feteste rockeriffene på denne siden av Aerosmith, kombinert med litt for lange bluesjammer og en vokalist som på sitt beste er like karismatik som Bruce Springsteen i predikantmodus.

16. nov: The Bronx (Rockefeller)
Mandag 16. november står man ovenfor et vanskelig valg. Standup-komikeren Louis CK bruker Sentrum Scene til  bevise hvorfor han er verdens morsomste menneske, mens The Bronx tar sin suverene blanding av garasjerock og amerikansk hardcore til Rockefeller. De av oss som så dem triumfere i regnet på Øya i sommer velger nok The Bronx.

26-28. nov: London-helg
Pundet er lavere enn Tom Cruise uten stiletthæler, og den evige novemberunnskyldningen om å dra til London for ”å handle julegaver” går fremdeles hjem hos kona som som frokost på sengen. Så det er bare å bestille seg flybillett til London siste helgen i november. Slayer tar med seg sine godnatthistorier om drapsmenn og holocaust til Forum torsdag 26, fredag 27 tar man toget en time til Coventry for å se det beste bandet i 2009, Gallows på Kasbah, mens lørdag 28 spiller Motörhead sin tradisjonsrike førjulskonsert i Hammersnith Apollo med The Damned og Girlschool som support.

Peter Vollset (anmelder)

peter-vollsetthumb


2. nov: Jay Reatard (Parkteatret)
Ta fra alle gitarbaserte sjangre kidsa liker, hold det kort, godt og catchy og skru opp bitterheten til ti. Costello, Lowe og Jackson er døde, leve Reatard.

9. nov: Kråkesølv: Trådnøsting
Salt og sjokolade burde ikke funke sammen. Ei heller inderlig melankoli og corny ordspill. Kråkesølv ser per dags dato ut til å være til musikknorge det Walters Mandler er til godisnorge, og hvis det blir sant blir med ett begge Norgene mye finere.

30.nov: Fever Ray (Rockefeller)
Under Fever Rays konsert på Øya i år kunne jeg ikke tenke på annet enn hvor utrolig fett dette hadde vært dersom jeg ikke hadde hatt to dødlinjer røskende i jakkeermet som pissetrengte barn. Herr Øverland kan ta dette som forvarsel på at jeg ikke kommer til å levere en tøddel første desember.

Jørgen Hegstad (anmelder/musikkprodusent)

jc3b8rgen

9.nov: Kråkesølv: Trådnøsting
Nord-Norges musikalske redningningsmenn. Voldsomme forventninger til denne debutplaten. Temmelig sikker på at den innfrir.

20.nov: Twilight – New Moon (Film)
Husmorporno-vennlige tenåringsvampyrer som akkompagneres av Bon Iver, Death Cab For Cutie, Editors og Lykke Li? Topp!

27.nov: Port o’Brien og Brightblack Morning Light (Parkteateret)
Sjøsyk indiepop og mosekledd skjeggfolk i en kjempekonsertpakke.

Kristin Winsents (journalist/TV-reporter)

kristin
19. nov: Broder Daniel Forever (Kino) (Cinemateket i Oslo)
Det er med skrekkblandet fryd jeg ser frem filmen om et av skandinavias beste band gjennom tidene, svenske Broder Daniel. Bandet levde med hjertet på skjorta, og står bak såre klassikere som ”Shoreline” og ”Cruel Town”. Punktum for det styggvakre popeventyret ble satt da gitarist Anders Göthberg begikk selvmord i fjor. Ifølge sikre kilder bør man ta med seg lommetørkle på denne visningen av dokumentaren om Broder Daniel.

Trailer: http://vimeo.com/5783897

15.nov: Mary Weiland: Fall to Pieces: A Memoir of Drugs, Rock and Roll and Mental Illness (Bok),
Jeg er spent på selvbiografien til Mary Weiland, ekskonen til Scott Weiland, vokalist i Stone Temple Pilots og Velvet Revolver. De møttes da han jobbet som sjåfør for Mary, som var en suksessrik modell før hans karrière som rockestjerne tok av. Det som fulgte var et turbulent ekteskap innhyllet i et slør av rusmisbruk og rockeksesser. I en av forholdets aller siste stadier laget Mary et bål av Scott Weilands designergarderobe, og ble deretter diagnostisert  med bipolar lidelse. I selvbiografien beskriver hun det nå legendariske klesbålet på følgende måte: “The bonfire was huge and very pretty. Everything went up in smoke quickly, except the shoe leather; the Guccis took the longest. The news reports said I’d torched $10,000 worth of Scott’s clothes, which was wrong by a factor of eight. He was somewhat insulted at their estimate: ‘Eighty thousand dollars, Mary,’ he said later.”  Lukter rockefruenes svar på “The Dirt” av denne boken.

21. nov: John Olav Nilsen & Gjengen (Rockefeller)
Årets norske rockedebutant tar med seg gjengen fra Loddefjord til Rockefeller i slutten av november, og kroner med det en høst hvor John Olav med sin rennesteinspoesi har tatt steget fra lokal rockehelt til nasjonal helt. Dette blir en vakker kveld!

Vivi Stenberg (prosjektleder)

vivi3_bigger

7. nov: BLK JKS (Blå)
Jeg har vært fan av dette sør-afrikanske bandet en god stund nå etter jeg først hørte EP’en deres ”Mystery”. Håper ingen lar seg skremme av at konserten er en del av Oslo World Music Festival sitt eklektiske program. Med sin komplekse og melodiske rock klarte BLK JKS å stikke seg ut blant de mange tusen artistene under årets SXSW i Austin, Texas. Bandet er for tiden signet til Secretly Canadian, et selskap som tidligere har gitt oss musikk fra band som Antony & The Johnsons, Yeasayer, I Love You But I’ve Chosen Darkness og Jens Lekman.

9. nov: Noah And The Whale (Rockefeller)
Okei da, så har headlinerne Phoenix klart bragden å slå igjennom i USA med sin siste plate. Kudos til franskmennene. Men jeg er vel så nysgjerrig på å høre hvordan Noah & The Whale sin konseptplate om ulykkelig kjærlighet gjør seg på en scene. The First Day of Spring fikk tilnærmet panegyriske anmeldelser i hjemlandet England da det ble sluppet i slutten av august, men har fått lite oppmerksomhet her i Norge. Noah og gjengen er en del av Londons høyst vitale folkpop-scene som har gitt oss artister som Laura Marling, Emma The Great og Johnny Flynn.

30. nov:Blakroc – Blakroc
Bak band- og albumtittelen Blakroc skjuler det seg flere herlige samarbeid. Dette er blues-rockduoen The Black Keys sitt sideprosjekt med 11 sterke hiphop-MCs som hver fikk én dag i studio med duoen, og ikke et digitalt sample var å høre. All musikk er skrevet til prosjektet og fremført av The Black Keys, mens vokalprestasjonene kommer fra blant andre Mos Def, Q-Tip, RZA, Raekwon, og til og med avdøde Ol’ Dirty Bastard. Kalkulerte lekkasjer fra studio høres ekstremt funky ut.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Lydverket guider deg gjennom november"
 

4 kommentarer på “Lydverket guider deg gjennom november”

 1. [...] This post was mentioned on Twitter by NRK Lydverket and Nedin Mutic, Vegard Fl. Vaagbø. Vegard Fl. Vaagbø said: Det er én stor mangel på Lydverkets novemberliste. Di Derres jubileumskonsert 20. nov er ikke med. http://is.gd/4Nc44 [...]

 2. Tom Fury sier:

  Bør ikke The Mars Volta på Sentrum Scene den 29.nov nevnes?

 3. Asbjørn Slettemark sier:

  Mye som bør nevnes. Deriblant Mars Volta på Sentrum, The Devil Wears Prada på John Dee, John Mayer-albumet som slippes om halvannen uke, hardcorebandet Trash Talk sitt debutalbum osv osv osv.

 4. Jazzmatazz sier:

  Bare noen få av mange:
  7/11 Dr. Lonnie Smith Trio – Master of Hammond B3
  21/11 Up, Bustle & Out – Ninja tunes legends
  22/11 Carla Bley & The Lost Cords
  27/11 Terje Rypdal
  28/11 Get The Blessing – tidligere Portishead-folk lager festjazz

Legg igjen en kommentar