Lydverket er på banen

PJ Harvey og John Parish, Hanne Hukkelberg, TSOOL, Katzenjammer og Mira Craig: Se ukens sending her!

Skrevet av:
Publisert 18:44 25 mars, 2009

På NRK1 kl.23.15 i kveld kan du møte PJ Harvey på hjemmebane, Hanne Hukkelberg på bortebane og Katzenjammer på fotballbane. The Soundtrack Of Our Lives er også med oss, og ikke overaskende har det blitt plass til en kommentar fra Noel Gallagher. Om du ikke kan vente kan du bli akkurat der du er, og se hele sendingen her og nå!

Rockens ypperstedame PJ Harvey er albumklar igjen og har nok en gang samarbeidet med John Parish. Det er 13 år siden de ga ut Dance Hall at Louse Point sammen, men Parish har også produsert PJ Harvey-klassikeren ”To Bring You My Love” samt den kritikerroste White Chalk fra 2007. Da Lydverket fikk audiens med begge artistene på hjemmebane i Dorset i England kunne de fortelle at samarbeidet stammer helt tilbake til Polly Jeans første små steg som artist.

Få band eller artister kommer seg opp og frem uten å gjøre obligatoriske oppvarmingsjobber for mer etablerte artistkollegaer. Det var derfor en stolt tradisjon det norske jentebandet Katzenjammer holdt i hevd da de varmet opp for britiske Keane på gigantarenaen O2 Arena i London tidligere i år. Lydverket fulgte med i kulissene for å se hvordan bandet taklet å spille foran 20 000 publikummere. Det fikk oss til å stille spørsmålet: Hvordan går man fram for å ta best mulig vare på den muligheten slike jobber faktisk er? Oasis, The Soundtrack of Our Lives og vår egen Mira Craig hjelper oss forstå hva som skal til for å gjøre maksimalt ut av oppvarmingsjobben…og hva som kan gå galt!

Hanne Hukkelbergs forrige kritikerroste plate ble til i storbyen Berlin, hvor hun hadde all verdens kulturell innputt og var omkranset av andre musikere og kunstnere. Den gang ble musikken stillfaren og ofte omtalt med jazzrusk i lomma. Etter nærmere syv måneder mer eller mindre isolert på værbitte Skaland i Troms  har et nytt album tatt form. I motsetning til forgjengeren har Blood From A Stone blitt en mer rocka og støyete affære. Lydverket ble med til utposten Skaland for å finne ut hvordan stedet har påvirket, preget og inspirert Hukkelberg i arbeidsprosessen.

Tags: , , , , , , , , , ,

Del "Lydverket er på banen"

Legg igjen en kommentar