Lydverket elsker: The Phoenix Foundation

Lydverket elsker: The Phoenix Foundation

Vakre popharmonier kjørt gjennom et syrefilter fra 60-tallet. Denne ukens Lydverket elsker er seks middelaldrende menn fra New Zealand.

Skrevet av:
Publisert 12:00 6 mars, 2011

The Phoenix Foundation har tatt navnet sitt fra det hemmelige byrået MacGyver jobber for i den kjente 80-talls TV-serien. Bandet ble til på slutten av 90-tallet, og ”Buffalo” er deres fjerde plate.

Musikalsk kan The Phoenix Foundation plasseres et sted mellom Fleet Foxes og Flaming Lips. I likhet med førstnevnte, har de en forkjærlighet for vokalharmonier, akustiske gitarer og natur, mens de elektriske elementene, den litt ”syrete” lyden (og muligens en forkjærlighet for illegale substanser), gir assosiasjoner til Flaming Lips.

Folk som er interessert i  New Zealandske komedier, kan allerede ha hørt bandet i filmen ”Eagle vs. Shark” fra 2007, med Jemaine Clement fra Flight of the Concords i hovedrollen. Men det er først med plata ”Buffalo” at The Phoenix Foundation har sikta seg inn på det internasjonale musikkmarkedet. De har allerede fått gode anmeldelser i England, så det er ikke utenkelig at de tar turen innom Europa til sommeren. Så, vi får håpe at noen norske festivaler kjenner sin besøkelsestid.

Tags: , ,

Del "Lydverket elsker: The Phoenix Foundation"
 

3 kommentarer på “Lydverket elsker: The Phoenix Foundation”

  1. Angus sier:

    Hva med det norske «Phoenix Foundation»?

  2. Mr Dalton sier:

    Synes albumet Troubleshooter er det beste fra Phoenix Foundation – og spesielt låt 6 (Flames End). Blir ikke bedre enn dette!

Legg igjen en kommentar