Lydverket elsker: Niki & The Dove

Lydverket elsker: Niki & The Dove

Storslått, klangfull og mystisk popmusikk som bør gjøre Kate Bush stolt. Hva er det å ikke elske?

Skrevet av:
Publisert 21:35 10 mars, 2011

Det er nå litt over et år siden svenskene Malin Dahlström og Gustaf Karlöf traff hverandre og fant ut at det eneste riktige var å begynne å lage popmusikk sammen. Takk og lov. Til høsten kommer albumdebuten på det ikke ubetydelige amerikanske selskapet Sub Pop – og jeg gleder meg noe helt vanvittig.

Mother Protect by Niki & The Dove

Grunnen til dét er enkel: Musikken Niki & The Dove lager er mystisk, storslått og klangfull på samme måte som Fever Ray og Bat For Lashes sin, og balanserer perfekt inderlighet og eksentrisitet med popmelodier som bør gjøre Kate Bush stolt.

Debutsingelen «DJ Ease My Mind», utgitt på britiske Moshi Moshi Records i fjor høst, er et skikkelig anthem av en låt, som ikke bare gjør seg på dansegulvet, men også trygler om å bli spilt på stadionkonserter.

På nettet finner du enn så lenge fire låter av Niki & The Dove. Jeg anbefaler dem alle på det sterkeste.

Bonusspor: En akustisk liveversjon av «DJ Ease My Mind», fra Malins tid i bandet The Dora Steins.

Tags: , , ,

Del "Lydverket elsker: Niki & The Dove"
 

3 kommentarer på “Lydverket elsker: Niki & The Dove”

  1. Jepp ok sier:

    Er verdt å følge med på hjemmesiden deres. De har tidligere tilbudt gratis nedlasting av sine sanger der. Og tar jeg ikke helt feil ligger mother protect single m artwork der nå. http://www.nikiandthedove.com

  2. [...] Les også: Lydverket elsker Niki & The Dove [...]

  3. [...] And The Dove på Soundcloud Lydverket elsker: Niki And The Dove Anmeldelse av Niki And The Dove-konserten på [...]

Legg igjen en kommentar