Lydverket elsker: John Vanderslice

Lydverket elsker: John Vanderslice

Gode tekster, vakker produksjon, et eventyrlig orkester og en stemme til å dø for. Dette er ukas Lydverket elsker.

Skrevet av:
Publisert 20:00 24 februar, 2011

John Vanderslice er ingen ny artist. Men dette betyr allikevel ikke at hans nyeste utgivelse bør forbigås i stillhet. Etter at hans tidligere band mk Ultra ble oppløst i 1999, har han rukket å gi ut åtte soloalbum. Vanderslice opprettet også på 90-tallet platestudioet «Tiny Telephone» som har skapt en nisje som det siste helanaloge platestudioet i San Francisco Bay Area. Og denne studioerfaringen kommer tydelig fram på Vanderslices nyeste utgivelse.

White Wilderness er både det mest ambisiøse og minst ambisiøse albumet Vanderslice har gitt ut. Plata ble spilt inn live på kun tre dager, men Vanderslice har tatt seg god tid i etterarbeidet, og det hele låter både spennende, kompleks og vakkert.

Både som komponist og tekstforfatter er Vanderslice idérik og interessant, og låtene på White Wilderness har evnen til å fange lytteren fra første sekund. John Vanderslices myke, men samtidig såre stemme smelter inn sammen med dansende  toner fra The Magik*Magik Orchestra. Strykerne og blåserekka tillegger den egentlig klassiske singer-songwiteren et ekstra element, og løfter låtene opp til et nytt nivå. Den største forskjellen fra tidligere utgivelser er nok at det elektroniske er byttet ut med strykere og blåsere fra The Magik*Magik Orchestra. En endring som kler både låtene og stemmen hans ypperlig.

Hør White Wilderness i Spotify.


Tags: , , , ,

Del "Lydverket elsker: John Vanderslice"
 

1 kommentar på “Lydverket elsker: John Vanderslice”

  1. Sebastian sier:

    John Vanderslice spiller på Sub Scene den 12. Oktober! http://www.facebook.com/event.php?eid=225041300879330 Check it out

Legg igjen en kommentar