Iceage (Foto:Promo)

Iceage (Foto:Promo)

Lydverket elsker Iceage

Strengene dirrer litt voldsommere når danske Iceage klarer å være storslåtte og spontane på samme tid.

Skrevet av:
Publisert 19:21 1 desember, 2011

OK, denne er ikke helt ny, men det er på tide at den får sin skryt på disse sidene. Iceage har nemlig laget min favorittplate i år.

En klok fyr har sagt: «Et band blir aldri bedre enn de var i den perioden da de knakk koden og fant sin egen oppskrift.» New Brigade er kanskje lyden av 4 tenåringer som knekker koden. Jeg vil lett beskrive plata som en slagkraftig hybrid av britisk Post-punk, Fugazi og hardcoreholdninger, men jeg er ikke så sikker på at disse referansene korresponderer med hvor de unge københavnerne faktisk har tenkt seg. Til alt hell har ingen dum produsent fått rydde i de fantastiske opptakene, og den ene effektive og uimotståelige utblåsningen tar den andre i de beste 24 minuttene du kan få, eller kjøpe på plate.

Den komplekse lyden av en elektrisk gitar eller to blir sjelden bedre enn her. Et par generasjoner med skylappbekledde metalgitarister har forledet verden til å tro at det finnes en hellig vegg av perfekt forvrengte kraftakkorder et sted, og at hvert album skal være en reise mot dette mekkaet av tung vreng, men her lyder det heller som om Iceages strenger dirrer litt voldsommere enn andres, det klinger stort og vakkert i mine ører, og de enormt gode låtene blir både storslåtte og spontane på en gang.

Iceage lyder jo ikke spesielt tungt,hardt eller stramt, men likevel er plata streng og bestemt hele veien, med selvsikre elementer helt bak fra trommekrakken og fram til den litt oppoverpekende nesa til den utstudert slyngelaktige vokalisten Elias Bender Ronnenfelt, som messer ut agiterte melodilinjer som snart skal synges fra nokså ustrukturerte moshpiter over hele den vestlige verden.

Jacob Krogvold

Tags: , , , ,

Del "Lydverket elsker Iceage"
 

2 kommentarer på “Lydverket elsker Iceage”

  1. [...] er et betydelig yngre band, som debuterte i fjor med det høyt verdsatte albumet New Brigade. I tillegg til at de spilte konserter med variert respons på Bylarm i helgen, [...]

  2. [...] Night Long Laetitia Sadier – Find Me The Pulse Of The Universe Iceage – Never Return Lydverket elsker Iceage Jae-R – Medicine Terningkast 4 Sondre Lerche & Lars Vaular – Øynene lukket [...]

Legg igjen en kommentar