Lydverket elsker: Greg Enemy

Lydverket elsker: Greg Enemy

Kansas City er kanskje mest kjent for sin jazzscene, men millionbyen huser også en og annen rapper. Vi har lagt vår elsk på en av dem.

Skrevet av:
Publisert 10:11 7 oktober, 2011

Jeg elsker Greg Enemys lidenskapelige rim, humor og varme fremtoning.

Greg Enemy (født Greg Henry) er mannen som droppet ut av high school, for så å oppdage at heller ikke ni til fire arbeidslivet var tilfredsstillende nok. Et vikariat i skranken på Kansas Citys Police Departement kjedet han så mye at det ikke fantes annen råd enn å returnere til gutterommet for å produsere beats og skrive vers.

Greg Enemy entret rap-scenen med vintageklær og det han selv omtaler som «»fly-ass-glasses» i 2008, men har til nå vært en relativt godt skjult musikalsk perle. For de av oss som liker hiphop av den gamle skolen, vel å merke. Når Enemey oppgir Andrè 3000, Nas og Warren G som sine inspirasjonskilder bør det være en god indikasjon på at denne mannen neppe kommer til å revolusjonere hiphop-scenen, men heller fortsette å dyrke gamleskolens uttrykk på briljant vis.

På sin mixteip XtraSmall (som kan lastes ned gratis her) byr han på hjertevarm hiphop med uanstrengt retropreg. Det går lenge mellom hver gang en rapper kombinerer intens tilstedeværelse med tilbakelent flyt slik denne Kansas-rapperen gjør.

Trine Sollie

Del "Lydverket elsker: Greg Enemy"
 

1 kommentar på “Lydverket elsker: Greg Enemy”

  1. Herlig type. Elsker musikken hans, genial mixtape! Håper for all del at han kan få sitt store gjennombrudd i løpet av vinteren. Krysser fingrene for et album neste år?

Legg igjen en kommentar