Funeral Party. Foto: Promo

Funeral Party. Foto: Promo

Lydverket elsker: Funeral Party

Funeral Party lukter mørk, svett klubb fylt opp med dansende mennesker. Med nøkkelingredienser som kubjelle og skriking kan dette bandet bli en festklassiker.

Skrevet av:
Publisert 19:00 14 november, 2010

Oppmerksomhetssyke Funeral Party startet karrieren sin med å skru volumet på maks for å være sikre på at folk la merke til dem. Nå taler bandets glimrende låter seg selv. Musikken som til nå har kommet ut fra de tidligere skolekameratene har en ekstrem energi og strålende melodier. Det er umulig å ikke drømme seg direkte til et dansegulv i den hippeste klubben i Lower East Side i New York  – hvor du tviholder på en øl samtidig som du danser vilt og hemningsløst til vokalist Chad Elliotts paniske vokal. For det er den effekten dette bandet har på deg. De tar deg med på fest.  Dette er diskopunk du bli andpusten bare av å høre på.

Den punka attituden blandet med poprefreng og danserock gjenspeiler klare referanser til The Strokes, The Rapture og LCD Soundsystem. Og man kan nok i første omgang tenke at Funeral Party er noen år for sent ute. Men bandets bakgrunn fra metall- og emoscenen i øst-LA har allikevel tilført musikken en unik sound, og låtene fenger fra første øyeblikk.

Det er knyttet store forventninger til L.A.-kvartetten, som for øvrig har hentet bandnavnet sitt fra en The Cure-låt. Til nå har de kun sluppet en EP, men i februar 2011 slipper de sin første fullengder, Golden Age of Nowhere, produsert av Mars Voltas Lars Stalfors. Bandet var også tidligere i år på NMEs liste over ”50 best bands of 2010”. Og når de nå bruker november på å turnere Storbritannia med Jared Letos 30 Seconds to Mars, kan det tyde på at de virkelig får finpusset sitt allerede gode liverykte.

Hør mer av Funeral Party her.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Del "Lydverket elsker: Funeral Party"
 

3 kommentarer på “Lydverket elsker: Funeral Party”

 1. Aurora sier:

  Ååå, endelig for dette bandet litt oppmerksomhet!!! :D
  Elsker EP dems, og musikkstilen<3

 2. Teddy sier:

  Når skal lydverket anmelde debutplata?

 3. Amund sier:

  Helt enig! Debutplata deres er gull vært! Har en helt spesiell klang og gleder meg til når de eventuelt kommer til Norge!

Legg igjen en kommentar