Lydverket elsker: Cancer Bats

Canada, Beastie Boys, hardcore og sørstatsmetal? Det må jo bare bli bra. Canada leverer om dagen, og da tenker vi ikke bare på de uovervinnelige hockeyspillerne deres. Billy Talent har gjort tre sekserkonserter i Norge, Priestess er ute med nytt album, og Anvil er hovedpersoner i den beste dokumentaren på 2000-tallet. Og så er det […]

Skrevet av:
Publisert 23:00 17 mars, 2010
Cancer Bats svinger seg oppover med Beastie Boys. Lydverket Elsker dem.

Cancer Bats svinger seg oppover mot sitt tredje album. Lydverket Elsker dem.

Canada, Beastie Boys, hardcore og sørstatsmetal? Det må jo bare bli bra.

Canada leverer om dagen, og da tenker vi ikke bare på de uovervinnelige hockeyspillerne deres. Billy Talent har gjort tre sekserkonserter i Norge, Priestess er ute med nytt album, og Anvil er hovedpersoner i den beste dokumentaren på 2000-tallet. Og så er det Cancer Bats da. Ukjent for mange, men likefremt stødige leverandører av breial hardcore med deilig inspirasjon fra sørstatsmetalband som Down.

13. april slipper Cancer Bats sitt tredje album, Bears, Mayors, Scrapes & Bones. Første single ut er en låt bandet har gjort live de seneste årene, nemlig en digg versjon av Beastie Boys-slageren «Sabotage». De som så bandet på Roskilde i fjor fikk med seg liveutgaven, nå kan du kose deg med denne herlige videoen, hvor Cancer Bats også leker seg med Spike Jonze sin originalvideo:
(kommer mer under videoen, så heng med i svingen)

Men litt mer detaljinfo: Cancer Bats startet i 2004, er fra Toronto, og har gitt ut to album tidligere: Birthing The Giant og Hail Destroyer. Sistnevnte ga dem et slags gjennombrudd, spesielt i UK, og låter som en flott blanding av Gallows sin smarte punk, nevnte Down sine bloddryppende sludgeriff, og ikke minst den rufsete meloditeften til klassikerband som Black Flag og Dead Kennedys. Resultatet er, som du sikkert skjønner, fengende og rett-i-ansiktet. Sjekk bare tittelsporet fra Hail Destroyer:

Det handler altså mye om punk og nymotens hardcore, men for å vise litt av spennet i Cancer Bats-universet, tar vi også med det buldrende groovemonsteret «Lucifer’s Rocking Chair». Herlig tittel, enda bedre låt:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Lydverket elsker: Cancer Bats"
 

6 kommentarer på “Lydverket elsker: Cancer Bats”

 1. Kåre G sier:

  du glemte å sette inn cancer bats’ sabotage-video!

 2. Asbjørn Slettemark sier:

  Fikset!

 3. lars sier:

  gammelt bilde, forresten. fyren i hvitt slutta i bandet i 2007 :)

 4. kris sier:

  så disse i 2006 på debaser i stockholm, når de pusha birthing th giant og oppvarma for alexisonfire. Disse må ses live, for en energi!

 5. fan sier:

  cancer bats er et helt sinnsykt bra band! hara sett de live, nothing like them!!

Legg igjen en kommentar