Bad Books. Foto: Promo

Bad Books. Foto: Promo

Lydverket elsker: Bad Books

Sørstatene møter Brooklyn i høstsamarbeid som lyder som sommeren.

Skrevet av:
Publisert 21:03 14 oktober, 2010

Bad Books blir omtalt som en «indie supergruppe», men skal en være ærlig, er nok dette å strekke begrepet supergruppe litt vel langt. For, navnene Kevin Devine og Manchester Orchestra er ikke artister de fleste kan nikke gjenkjennende til. Men, det er de som utgjør Bad Books.

Det hele startet med at den Brooklyn-baserte folk-artisten Kevin Devine i 2007 var på turné med Manchester Orchestra fra Georigia (den amerikanske staten, ikke landet). Der utviklet det seg et vennskap mellom Kevin og MO-frontmann Andy Hull, og etter at de stadig møtte hverandre senere i ulike sammenhenger, begynte de å skrive låter sammen. Andy hanket inn resten av gjengen fra Manchester Orchestra, og resultatet ble bandet Bad Books, som slipper sin selvtitulerte debut tirsdag 19. oktober.

Selv om bandet egentlig ikke har gjort seg fortjent til betegnelsen supergruppe, høres de ut som en supergruppe. De kan minne om både Monsters of Folk og Travelling Wilburys, ved sin bruk av vokalharmonier og akustiske gitarer. Og i likhet med de to supergruppene,  høres det veldig ut som et overskudds prosjekt, som noen som har hatt det gøy under skriving og innspilling.

Det er en plate som kommer midt i den mørkeste høsten, men når en hører den, får en mer assosiasjoner til sommer. Den får en til å ønske å kjøre lange turer langs landeveien, med vinduet åpent og stereoen på fullt. Innimellom, er det noe veldig befriende med musikk som setter seg ved første gjennomlytting, og Bad Books er et sånt band.

Debuten er i butikkene som sagt i butikkene 19. oktober, men her kan du høre deres første singel «You wouldn`t have to ask»:
Bad Books - You Wouldn't Have To Ask

Tags: , , ,

Del "Lydverket elsker: Bad Books"
 

3 kommentarer på “Lydverket elsker: Bad Books”

  1. Tony Fortes sier:

    Dette høres umiddelbart lovende ut. Jeg synes det er veldig likt Indie-gruppen Nada Surf.

  2. Kjartan sier:

    Manchester Orchestra er et vanvittig bra band, Bad Books blir magisk!

  3. [...] Forrige ukes Lydverket Elsker kan høres gratis her. [...]

Legg igjen en kommentar