Luke 12: Charlie og eventyrpopen

Luke 12: Charlie og eventyrpopen

Philco Fictions julehilsen til folket går via Truman Capote.

Skrevet av:
Publisert 16:56 12 desember, 2010

Philco Fiction besørger 12. luke i Alternativ Julekalender:

12. desember:

Philco Fiction – «Charlie Likes To Dance»:

Philco Fiction leverer eventyrpop på en særdeles nordisk måte. Man kan klemme på alle mulige merkelapper på Philco Fiction, i dag synes vi det passer med ”vintermusikk”; kaldt, men med et håp om varme i bunn og så drømmer vi oss tilbake til en oktober på Brukbar der vi så Philco Fiction levere en drøy halvtime vi syntes var noe av det fineste vi har opplevd i år.

«Charlie Likes To Dance»:

12 – Philco Fiction – Charlie Likes To Dance

Julehilsen fra Philco Fiction:

God jul venner og fremmede!

«It’s fruitcake weather!»

Vi lar Truman Capote fortelle vår julehistorie, og oppfordrer alle til å se eller lese A Christmas Memory. Fortellingen om Buddy og hans eldre, fjerne slektning, som sparer penger gjennom hele året for å kunne lage 30 ekslusive fruktkaker når jula kommer. Kakene (stappet med eksotiske ingredienser) pakkes inn med kjærlighet og gråpapir og sendes rundt til mennesker de liker og beundrer, venner og fremmede. Noen av de heldige er president Roosevelt, den lokale busssjåføren, Mr. Haha og noen baptistmisjonærer. Dette er en fantastisk historie om å dele. Den filmatiserte versjonen finnes på YouTube:

Vi tørker støvet av «Charlie Likes To Dance» og deler den med dere. Philco Fictions aller første låt, servert med referanser til en annen tid, Hjemme Alene-filmene og Common. Vi nevner hverken Jesus eller julenissen, men låta passer godt til å bevege lesten på juletrefesten. Håper dere vil like den.

Vi takker for oss med et sitat fra A Christmas Memory:
«Strangers seem to us, our truest friends.»
Det er jo noe å tenke over i disse juletider.

Vennlig julehilsen
Philco Fiction
Andreas, Bjarne og Turid Alida

Tidligere luker

Tags: , , , , ,

Del "Luke 12: Charlie og eventyrpopen"

Legg igjen en kommentar