Luke 10: Lyn & skjegg

Luke 10: Lyn & skjegg

Bak dagens luke skjuler det seg upretensiøs rufseindie og melankolsk folkrock.

Skrevet av:
Publisert 13:17 10 desember, 2010

Sjekk hjemmesiden til Alternativ Julekalender, som vi i Lydverket med glede stiller ut på våre sider.

10. desember:

The Beards – Den Første Snøen På Bakklandet

7 skjeggete barndomsvenner + årlige hytteturer med snippsekken lastet med musikk = The Beards. Et totalt upretensiøst indieorkester med flotte tekster på norsk. Dette er kjærlig gatepoesi i klassisk tradisjon spilt av et herlig vindskeivt band. Dessuten er dette den eneste låten i årets julekalender med en cowboyplystresolo! Slå den!

The Beards

We Were Lightning – The Deserters

Balkan, melankoli og skjøre skjebner pakket inn i banjo, orgel, mandolin og husholdningsartikler i perkusjonsavdelingen. Langt sagt. Kort hørt er We Were Lightning folkrock det er inderlig lett å bli glad i, men vanskelig å rope høyt om. Litt som den du gikk å så på uten å fortelle det til noen. Nå kan du si det. Fortell alle dine venner om We Were Lightning i dag.

10 – We Were Lightning – The Deserters

Julehilsen fra The Beards

O’ hellige juleglede!
I følge Wikipedia varierer snøfall med «… tid og sted, inkludert
geografisk breddegrad, høyde over havet og andre faktorer som jevnt over påvirker været». Likevel er det noe med den første snøen som alltid vekker julestemning til live. Sånn har det alltid vært og sånn liker vi det.

Gledelig jul fra The Beards.

Julehilsen fra We Were Lightning

Her følger en oppskrift på en trøndersk julerett «Kveite Med Persillesmør» anbefalt og forklart av We Were Lightnings gastronom, trønder og gitarist: Tore.

Bruk tykke skiver av kveite, potet, smør (ikke margarin), kremfløte, persille, gulrot, purreløk, salt og pepper, sitron. Eventuelt kan du også bruke litt timian og en skvett hvitvin i sausen, men det er ikke nødvendig.
Ta en stor kasserolle(som rommer alle fiskestykkene). Ha i vann så det dekker fisken såvidt, og salt nok til at vannet er nesten «havsalt». Ha også i urter (hvis du har), og kanskje noen stilker fra persilledusken. Ha en liten skvett sitron i vannet. Sett på platen og kok opp, men straks det koker skru ned temperaturen slik at det bare såvidt koker. Fisken er ferdig når fiskekjøttet slipper beinet i midten av fiskekoteletten. Tar en 10 minutters tid.

Saus : Ta 5-6 spiseskjeer av kokevannet til fisken og kok opp med 1 dl fløte. Ha så i terninger av smør. Bruk nesten en halv pakke smør. La den smelte i sausen mens du visper. Smak til med salt pepper og sitron. Tilbehør er kokte poter, gulrot og purre. Bruk litt salt i kokevannet.

God jul!

Tidligere luker

Tags: , , ,

Del "Luke 10: Lyn & skjegg"

Legg igjen en kommentar