NOFX covrer Fleetwood Macs

NOFX covrer Fleetwood Macs "Go Your Own Way" i ukens coverspalte.

Lørdag covrer søndag

Noen låter passer best på fest, andre versjoner av samme låt kan føles skreddersydd for dagen derpå. I vår coverspalte får du begge deler. Denne uken: NOFX og Fleetwood Mac.

Skrevet av:
Publisert 10:59 7 mai, 2011

Noen låter passer bedre til lørdagskvelden enn søndagen. Og andre låter passer best til hviledagen. Men det finnes ofte flere forskjellige versjoner av samme låt, der coveren passer bedre til den andre dagen enn originalen.

Lydverket vil hver weekend gi deg samme låt to ganger, hvor du kan sette på en på lørdag, og spare den andre til søndagen. Denne helga rister vi løs til LA-punk på lørdagen og lar softrock fra samme kyst stryke nervene medhårs på søndagen.

Lørdag

S&M Airlines, det etterhvert legendariske punkbandet NOFX‘ andre album (og deres første på Epitaph Records), ble etter sigende spilt inn og ferdigstilt på under en uke.

Det merkes – på godt og vondt – på det ferdige resultatet, og kjapt-og-gæli-elementet lar seg også høre på det som i 1989 kanskje var et mer overraskende covervalg enn det ville vært i dag: Fleetwood Macs «Go Your Own Way», her levert i en forrykende tapning som tikker inn på 2:19. De tjukke harmoniklyngene på refrenget er imidlertid intakt, og NOFX-energien kan være fin å ta med seg idet festen begynner å dø hen.

NOFX – «Go Your Own Way»:

NONRO124354CD0012_Go_your_Own_Way

Søndag

«Go Your Own Way» ble sluppet på tampen av 1976, og skulle bli førstesingelen på Fleetwood Mac kommersielle og kunstneriske triumf, Rumours, som ble sluppet i februar året etter og siden den gang har solgt over 40 millioner eksemplarer.

De interne gnisningene i et band preget av eksessivt dopforbruk og kjærlighetsintriger renner, tross suksessen, like fullt i seige strømmer gjennom Lindsey Buckinghams monsterhit, som havnet på 119.-plass da Rolling Stone kåret tidenes 500 beste låter i 2004. Bitterhet har aldri hørtes mer innbydende eller allsangbar ut, verken før eller siden. Nyt søndagen.

Fleetwood Mac – «Go Your Own Way»:

NONRO117236CD0012_Go_your_Own_Way

Tags: , , , ,

Del "Lørdag covrer søndag"
 

10 kommentarer på “Lørdag covrer søndag”

 1. Enur Belafonte sier:

  Kom ikke lenger enn litt uti NOFX’s version. Sørgelige greier…

  • Lurifax sier:

   Enig!

  • Jau sier:

   Er blodfan av NoFX, har alle platene og mesteparten av ep’ene og så videre…

   Men på denne plata synger vokalisten så stygt at jeg har bare hørt igjennom den en gang. Det er utrolig hvor forferdelig den er. Jeg husker når jeg var 16 år og hadde kjøpt cd’en på Tiger i Oslo og følte meg nesten lurt når jeg kom hjem og hørte på den.

   Hvis man har lyst på et annet uttrykk, kan man forsøke seg på de to etterfølgende platene; Ribbed og Punk in Drublic. Begge har sine distinkte lydbilder og musikkstil og er meget bra.

   • Enur Belafonte sier:

    Joda, tviler ikke på at NOFX er et bra band i sin egen rett, men denne coveren var de ikke så heldige med…

 2. Jokke sier:

  NOFX har fått ufortjent lite plass i norsk presse, men låta som trekkes fram her er vel kanskje et av de dårligste sporene de har. Unødvendig!

 3. JFK sier:

  For noe tull, NOFX-versjonen er knall.

 4. Påkrevd sier:

  Her er Greg Graffin fra Bad Religion gjestevokalist. Han er den med den mest behagelige vokalen.

  Såpass kunne vært nevnt her, syns jeg.

 5. GeirAtle sier:

  Jeg spiller ofte Fleetwood Macs versjon av denne låta på fest! Det er nettopp det som gjør den til en klassiker; til hverdags og fest :)

 6. NoraD sier:

  Gotta love the Mac :)

Legg igjen en kommentar