Livet som jetset-DJ

- Vi elsker rå fisk! Er det champagne i kjøleskapet?! Klubb-verdenens nye yndlinger, Crookers, hiver innpå det de rekker av sushi og bobler før nok et fullpakka show. En skum backstage med slitne sofaer. Lydspor: Ccrookers-we_love_animals_ft._Soulwax-Mixhell Det er tretten minutter til to italienere skal gå på scena, og de argumenterer om hvilken bit som er best: […]

Skrevet av:
Publisert 17:11 10 april, 2010

Crookers (foto: promo)
- Vi elsker rå fisk! Er det champagne i kjøleskapet?! Klubb-verdenens nye yndlinger, Crookers, hiver innpå det de rekker av sushi og bobler før nok et fullpakka show.

En skum backstage med slitne sofaer. Lydspor: Ccrookers-we_love_animals_ft._Soulwax-Mixhell

Det er tretten minutter til to italienere skal gå på scena, og de argumenterer om hvilken bit som er best:
- Laks! sier Francesco Barbaglia.
- Nei, otoro, feit tunfisk!  ifølge Andrea Fratangelo. De enes om at den beste sushien har de uansett fått på spillejobber i Japan.

Lever på nattklubbene
- Vi spiser på klubben, vi spiller på klubben, vi sover på klubben… Og faktisk EIER vi klubben! Hahahaha!
I kveld er det Oslo-klubben Blå Francesco snakker om, men det gjelder visst den i Østerrike de spilte på i går, det gjelder klubbene i Japan - og de i USA også («Jeg elsker at de stenger tidlig, akkurat som her i Oslo, vi bare kjører på fra midnatt til to om natta, og bang!»).

Alle de rette menneskene
- Plata deres heter «Tons Of Friends» og er som en kjempefest med alle de rette folka. Hvordan kom det i stand, med alt fra superstjerner til produsenter av alle slag?
- Vi spurte alle vi var fans av eller har møtt de siste tre åra på turné. Det er konseptet: lag musikk med venner, og se hva det blir, forklarer de mens oppvarmingsDJen pumper ut bass som planter seg i betongen opp fra førsteetasje. Alt fra Kelis til Soulwax og will.i.am har gjort plata lang og heftig.
- Vi holdt kontakt med folk over Skype, på nettet osv, og alle vi spurte sa ja med en gang, forteller Andrea.
- Alle bare»ok»! sier Francesco, og legger ut om å være i en pøl av velvillighet fra alle artistene de beundrer:
- Roisin Murphy: amazing! Soulwax: amazing! Og will.i.am, en av verdens største popstjerner: Veldig grei, og med på alt!

Crookers sier at de alltid er på jakt etter den perfekte beaten – og ikke minst en spesiell trommelyd.
- Vi kan bruke flere dager på å perfeksjonere vår kick-drum.
Så betaler det seg også: Crookers’ trommelyd og produksjon gjorde Kid Cudi kjent for et større publikum, og markerte første skritt mot «alle-de-rette-vennene»-plata deres.

Det er over midnatt. Andrea og Francesco tygger unna den siste risen, griper champagne-flaska, og går ned til et overkokt 18-årsgrense-publikum. Denne kvelden står de i mølje klint opp mot scena, mens italienerne moser ut DJ-settet sitt. I morra reiser de to milaneserne videre i verden. Alltid et publikum som venter.
- Vi liker det. Men det er lit stress, alt i mellom. Vi har såvidt landa før vi skal videre.

Tags: , , ,

Del "Livet som jetset-DJ"
 

2 kommentarer på “Livet som jetset-DJ”

  1. Deezy E sier:

    Sushi og champagne? Shrimp and white wine!

    http://www.youtube.com/watch?v=VxUB5muyKEU

  2. E sier:

    bra at dere får med at det er 18-års grense.. det er uomtenksomt!

Legg igjen en kommentar