Lite tight Tempah
Tinie Tempah - Amfiscenen, Hovefestivalen

Lite tight Tempah

Festivalens hittil lengste time er over. Tinie Tempah skuffer.

Skrevet av:
Publisert 1:29 30 juni, 2011

Londonrapper Tinie Tempah utnytter ikke eget potensiale når han onsdag kveld fyller Amfiscenen på Hovefestivalen. I utgangspunktet sterke låter som «Pass Out» og «Miami 2 Ibiza» faller totalt gjennom live, mye på grunn av et ekstremt dårlig samspill mellom band og artist.

For bandet river ned mer enn de bygger opp. I første halvdel er det hele temmelig energiløst, godt hjulet av Tinie Tempah selv som tidvis mangler både karisma og flyt. Hiphop-acts med liveband feiler desverre altfor ofte – og dette er et godt eksempel akkurat dét. Det hele gir en slags dårlig coverband-vibb, og den lekre kominasjonen av UK garage, grime og klubbmusikk som er å finne på den ambisiøse debutskiva Disc-Overy, drukner i en haltende framføring. Etter å konstant ha bedt folk om å hive hendene i været virker briten midtveis ut i settet mer komfortabel på scenen og får endelig amfiet til å reise seg under en brukbar versjon av «Written in the Stars».

Det er selvsagt stas å se flere tusen av de oppmøtte tilskuerne hoppe  med hendene i været, og klart – store deler av repertoaret er i utgangspunktet sterkt nok til å sørge for akkurat dette.  Folk er sulten på en fest, og når både «Written in the Stars» og «Frisky» fungerer bra nok, hiver de seg inn i festen. Men fra  rapperen som det siste drøye året gjort kometkarriere, med et knippe nummer én-plasseringer og et par Brit Awards, må det være lov til å forvente et tightere show. Tinie Tempah gjør ingen stor konsert på Hovefestivalen i kveld.

Ellen Ramstad

Tags: , , , , , ,

Del "Lite tight Tempah"
 

8 kommentarer på “Lite tight Tempah”

 1. [...] Tinie Tempah – Amfiscenen, Hovefestivalen [...]

 2. FrodeFF sier:

  Har lest mesteparten av anmeldelsene til Lydverket og et gjennomgående tema i kritikkene er dårlig lyd, lite samspilt (hvilket igjen kan skyldes dårlig lyd) og igjen lei og grumset lyd.

  Det beste band i verden kan ødelegges av en lite entusiastisk/dårlig eller «døv» lydtekniker. Og dem ser det ut til å være mange av på Hove. Dette vil etter stor sannsynlighet (sammen med dårlig vær) ødelegge for festivalens fremtid. Man burde tenke på å lønne lydteknikeren litt bedre og enkelte artister adskillig mindre, samt også stille høyere krav til lydteknikeren, lydsjekker osv. Dette fordi man først og fremst skal tenke på kundene som betaler i dyre dommer for å få en opplevelse av lydmessig art og trosser både Tor og Odin, samt alle mytologiers værguder.

  En annen vinkling er at «Gude-priste» artister som man betaler skyhøye honorarer til viser seg for det meste og være minst profesjonell når forholdene ikke «danser» etter artistens pipe. Altså en svindyr artist+en dårlig/uinnspirert lydtekniker+gjørme og søle=90% dritt.

  Bedre å høre på et «coverband» som har spillt de samme låtene i 20 år på små scener hvor det ikke er plass til dem og monitoring samtidig og aldri har fått mer enn 1500 kroner pr. snute. Festivalprisen kunne da lagt langt under den ukes-leien de ligger på. For sammen med svindyr kollektivtransport i landet kunne man fått fly tur/retur Mexico og 35 dager på hotel i Mazatlan hvor musikken er gratis og maten nesten det samme. Festivaler finnes nemlig andre steder hvor det er langt gunstigere forhold for det. Festival-Norge er oppskrytt og overpriset.

 3. Asbjørn Slettemark sier:

  Interessant dette med lyden på Hove, for tidligere synes jeg dette har vært festivalen med generelt best lyd. I år har det vært mer surr enn vanlig. Ellers har det vært en hyggelig festival så langt, spesielt førstedagen var nydelig festivaldag, både musikalsk og stemningsmessig

 4. MrDelToro sier:

  FrodeFF: Det er bandene og artistene som stiller med lydtekniker, ikke Hove-festivalen. Dermed kan ikke konsertarrangøren lastes for det, så lenge selve lydanlegget holder god standard.

 5. [...] Norwegian Newspaper Reviews Aftenposten Lydverket [...]

 6. hjalmy sier:

  latterlig å gi 3.. du må være en festbrems av dimensjoner eller blind og døv for å ikke se at hele konserten var en jævla fet fest!

 7. [...] også: Lydverket anmelder Tinie Tempahs debutalbum. Les også: Lydverket anmelder Tinie på Hove. Les også: Lydverket anmelder Wiz Khalifa på [...]

 8. [...] Les også: Anmeldelse av Tinies opptreden på Hove-festivalen i fjor [...]

Legg igjen en kommentar