Madness - Enga, Øyafestivalen

Lite marg i gamle bein

Madness, Engascenen Gamle ska-bikkjer bjeffet seg gjennom et rutinepreget show på et spilletidspunkt som burde vært tildelt noen andre. Det har begynt å bli tradisjon for Øyafestivalen å booke ett band hvert år med minst én fot i geriatriens verden, og med unntak av Roky Erickson-konserten for noen år siden har disse innslagene av gamle […]

Skrevet av:
Publisert 14:43 15 august, 2009

Madness, Engascenen

terning3

Madness på Øyafestivalen. Foto: Kim Erlandsen/NRK P3

Gamle ska-bikkjer bjeffet seg gjennom et rutinepreget show på et spilletidspunkt som burde vært tildelt noen andre.

Det har begynt å bli tradisjon for Øyafestivalen å booke ett band hvert år med minst én fot i geriatriens verden, og med unntak av Roky Erickson-konserten for noen år siden har disse innslagene av gamle helter vært lite givende (med den hikstende ræva Nancy Sinatra-konserten i 2002 som foreløpig versting). At Madness skulle få spille på selve sjarmørtidspunktet, rundt kl 22 på den største scenen, føles bakstreversk og litt trist, siden artister som eksempelvis Lily Allen ble avspist med en langt mindre trivelig slot.

Nåvel, britene leverte da det de er kjent for, noe som vil si sine to 1982-hits «Our House» og «House Of Fun» og diverse fyllmasse fra bandets hele ni studioalbum. Dette gjennomspilles med utelukkende lening på rutine; musikalsk er det temmelig slappe saker og det gis uhyre lite ekstra. Øyaspillingen behandles som nok en turnéstopp, og selv om de sper på med et par moderate coverversjoner (blant annet The Upsetters-låten «I Chase The Devil»), blir aldri dette den festen som man muligens kunne forvente av en såpass rutinert gjeng.

Dette ble en innholdsløs og blodfattig avslutning på Øyakvelden, for Madness ga både lite og blaffen.

Jørgen Hegstad

Tags: , , , ,

Del "Lite marg i gamle bein"
 

4 kommentarer på “Lite marg i gamle bein”

 1. Mathias sier:

  Når man sender en Lily Allen-fan til å anmelde Madness, sier det mer om NRK enn det sier om Madness. Heldigvis har de anmelderne som kjenner mer av Madness enn to hitlåter gitt dem en helt annen karakter.

  For når man kaller «It must be love», «My girl», «One step beyond», «Embarassment», «Night boat to Cairo» og «The prince» for fyllmasse tyder det i hvert fall på en anmelder som ikke kjenner til bandet han anmelder. Kan det være at hans eneste kjennskap til bandet kommer fra TV-serien «The Young Ones»? De titlene han kjenner til tyder i hvert fall på det.

 2. Stig Olsen sier:

  Hehe, anmelderen av denne konserten er en real taper. NRK burde omplassere Jørgen Hegstad til sportsavdelingen eller noe.

 3. Stian sier:

  Madness sine to 1982-hits!? Og diverse fyllmasse fra…!? WTF!???
  Du har jo ikke peiling mann!!

 4. MAD sier:

  det VAR en kjedelig konsert. enig at anmeldelsen er dårlig men terningkastet stemmer!!!

Legg igjen en kommentar