Lenkeaksjon mot popquiz

En gang i blant er det godt å kunne kalle trivia for kunnskap og samtidig trimme den mentale søkemotoren. Ikke skam deg over at du har klare autistiske trekk. Nei, du har rett og slett peiling. Bli med på Lydverkets Lenkeaksjon. Ved siste opptelling skulle det vise seg at i Norge finnes det nå omtrent en pub og fire […]

Skrevet av:
Publisert 18:31 12 januar, 2009

En gang i blant er det godt å kunne kalle trivia for kunnskap og samtidig trimme den mentale søkemotoren. Ikke skam deg over at du har klare autistiske trekk. Nei, du har rett og slett peiling. Bli med på Lydverkets Lenkeaksjon.

Ved siste opptelling skulle det vise seg at i Norge finnes det nå omtrent en pub og fire veikroer som ikke praktiserer trivia og kunnskapsprøving på et eller annet vis på månedlig, ukentlig eller annenhverdaglig basis. Om du kryper inn på et serveringslokale på en mandag kan du fort føle deg ganske malplassert om du ikke har med både kulepenn og et artig navn til ditt quiz-team.

Helt i orden det. Vi, og trolig også de fleste av dere, bærer på mengder av tung og fullstendig unyttig informasjon. Den opptar såpass mye plass at den flere ganger daglig renner over i følelseslivet vårt, overskygger et allerede ganske smalt konsentrasjonsfelt eller får deg til å tenke på om flere venstrehendte gitarister enn Hendrix spilte på høyrehendte gitarer når du egentlig står og prater om romløsning.

Når den gjennomsnittlige quizmasteren setter i gang sin hundreogfemte spørrelek, begynner gjerne grunnlaget i musikkbanken å bli enda tynnere enn håret på en gjennomsnittlig quizmaster. Det fikser man enkelt ved å legge lista lavere og spille gamle dårlige hits du enten ikke har hørt før, eller ikke har noe ønske om å høre igjen. Lydverkets Lenkeaksjon er enkel: Sett på noe du vil høre på, og finn den korteste veien mellom Lise Karlsnes og KRS One.

Regelverk:

1. For at to ledd skal henge sammen, må de hatt et musikalsk samarbeid. «Spilt cover av» gjelder ikke.

2. Håndtrykk, skulderklapping og deling av scene gjelder ikke. Samleie gjelder.

3. Den som lager den korteste lenken vinner.

Forstått det? Ikke det? Her har jeg laget en lenke fra Bing Crosby til Slash:

Bing sang med David Bowie på Julesingelen «Peace on Earth/Little Drummer Boy»

Bowie sang med Mick Jagger på «Dancing in the Streets»

Jagger hadde med Lenny Kravitz på sin versjon av Bill Withers «Use Me» i 1993

Lenny har laget »Allways on the Run» sammen med Slash i ’91

4 ledd, jeg vant!

Hva vant jeg? Jeg vant en Lydverket T-skjorte. Alle spør hvor jeg fikk den fra, jeg kan fortelle at jeg har grådig god peiling. Nå er det din tur: Lag lenken fra Lise Karlsnes til KRS One.

Tags: , , , , , , ,

Del "Lenkeaksjon mot popquiz"
 

6 kommentarer på “Lenkeaksjon mot popquiz”

 1. Fritz Wepper sier:

  Hva med å finne på noe som IKKE kommer fra NME…

 2. Kristian Johannessen sier:

  3 ledd:

  Lise Karlsnes sang med Ken Stringfellow på Joe Dallesandro
  Ken Stringfellow spilte med Michael Stipe på plata «Reveal»
  Micheal Stipe hadde med med KRS One på «Out Of Time»

 3. Jacob K sier:

  Hei Fritz,
  Jeg har ikke rappa det fra NME. Jeg har rappa det fra Filmpolitiets søndagssendinger (en gang på nittitallet). NME rapper sine beste ting fra CHUNKLET, så det er ikke så nøye.

  Hei Kristian,
  Du fant veien og har et forsprang som jeg tviler på at noen tar inn. Gratulerer! Du vil høre fra oss.

  Følg med for ny og vanskeligere lenkeaksjon i morgen.

 4. [...] har tatt det tungt at Oxfords fineste blir nevnt i samme setning som Coldplay. Med ukas utgave av Lydverkets Lenkeaksjon skal vi endelig få et svar på hvor langt det er fra Radiohead til Coldplay. Denne uka premierer vi [...]

 5. [...] og konkurransetid. Vinn heder, ære og flotte premier. Lydverkets fjerde lenkeaksjon har punkrock og Tv-fjes som tema. Hjelp oss å lage lenken fra Thomas Seltzer til John Lydon, en [...]

Legg igjen en kommentar