Lars Vaular avskyr kjendislivet

Lars Vaular avskyr kjendislivet

Albumaktuelle Lars Vaular har høstet lovord for sin fjerdeplate Du Betyr Meg, tre ord den kritkerroste bergenseren så skrevet på en vegg i Oslo. Vi dro for å finne den veggen.

Skrevet av:
Publisert 13:57 11 november, 2011

Det er åtte år siden Lars Vaular begynte å rappe på bergensk. Siden den gang har har mottatt Spellemannpris, dialektpris og innovatørstipend. 27 åringen er nå aktuell med sin fjerde soloutgivelse og fant inspirasjon til albumtittelen på vegg i Oslo.

- Jeg syns det var en fin sammensetning av ord.

Er det det som trigger deg, sammensetninger av ord?

 - Ja, ofte hører jeg folk si en setning og så lager jeg min egen historie ut i fra det.

 Det er gjerne sånn tekstene hans blir til. Lars Vaular overhører en samtale eller ser tre ord på en vegg og gjør det til tittelen på sitt fjerde album. Du Betyr Meg er ingen låt på plata, men en foreløpig ubrukt tekst som har fått plass i en pent innbudet bok Lars har fått av kjæresten sin. Og det er pga denne dama bergenseren Lars Vaular nå blir Osloborger.

- Jeg er en mann av kjærligheten og av og til  må du ofre noen ting, jeg skal ikke være den som ikke gjør det.

 Hva er det du ofrer?

 - Hele min gamle tilværelse som bosatt i Bergen. Det er den byen jeg kjenner alle kriker og kroker i vet jeg at i hvor jeg ikke skal gå. Det er trist å si det men du blir gjenkjent overalt.  Jeg syns det er forstyrrende.

 I Oslo slipper du lettere unna?

- Ja, men ikke så mye som jeg trodde. Av og til går jeg på Grünerløkka og ser meg selv gå ned gata, det er veldig forstyrrende.

 Folk ser like ut som deg?

- Ja. Ofte får jeg  hører at folk har sett meg på Grunerløkka, men så har jeg ikke vært der.

Lars Vaular. Foto: Promo

Lars Vaular. Foto: Promo

 
Vaular har et ambivalent forhold til å å bli gjenkjent. Han er langt fra begeistret for kjendistilværelsen og styrer bevisst unna steder med høy tabloidfaktor.

 - Fordi det er jævla overfladisk. Jeg setter str pris på folk som setter pris på musikken min, men la oss si at du er en veldig god busssjåfør da. D avet alle spm tar bussen hvem du er men du går jo ikke bort til busssjåføren og kommenterer måten han holder rattet på for eksempel. Jeg har ofte samtaler med folk som vet hvem jeg er, men så vet ikke jeg hvem de er og da blir det veldig rart.

Hør spaserturen gjennom Oslo her.

Lars Vaular på tur i Oslo

Les Lydverkets anmeldelse av Du Betyr Meg.

Tags: , , , , , , , ,

Del "Lars Vaular avskyr kjendislivet"
 

3 kommentarer på “Lars Vaular avskyr kjendislivet”

  1. Noe av det døveste å lese av lesertilbakemeldinger, er de gretne om gramatikk. Men jeg må si det; skriv ordentlig norsk.

  2. [...] The One – Waters På spasertur tur med Lars Vaular Nedi byen – Lars Vaular Årets beste norske plate You – Gold Panda Don`t Move – [...]

Legg igjen en kommentar