by:Larm lokker - men hva skal man velge? Artistene hjelper deg på rett vei. Foto: NRK P3

by:Larm lokker - men hva skal man velge? Artistene hjelper deg på rett vei. Foto: NRK P3

Artistene anbefaler by:Larm

Elvira Nikolaisen, Lukestar, Tôg og mange flere av dine favorittartister deler sine tips for en perfekt by:Larm-helg.

Skrevet av:
Publisert 16:11 15 februar, 2011

Årets første, og for mange største, musikkfest er i ferd med å utfolde seg i hovedstaden. Fra den spede begynnelsen onsdag kveld til den massive sistedagen lørdag kommer så og si hver eneste klubb, konsertscene og brune bule være fylt til randen av noe av det beste Norge og Norden har å by på av artister – fra spennende nykommere til etablerte travere, via flere band som ikke har spilt konsert sammen på lang tid.

Vi gleder oss til å gi dere anmeldelser, sladder og radiosendinger under hele kalaset, men først er det på sin plass å gi ordet til noen av dem som skal opptre. Vi har spurt et knippe av våre favorittartister- og band om å gi oss sine tips til en perfekt musikkhelg, gjennom å svare på følgende enkle, men høyst relevante spørsmål:

1. Hva gleder du deg mest til under årets by:Larm – og hvorfor?

2. Hva er den beste strategien for å få med seg flest mulig bra konserter?

3. Har du et favoritt-by:Larm-øyeblikk gjennom tidene?

4. Hvem vinner årets Statoil-stipend?

5. Hva kan publikum vente seg av din konsert?

Elvira Nikolaisen

(Foto: Beate Grøndahl, NRK P3)

1. Jeg gleder meg mest til å spille, må jeg innrømme, og til å se Jim Stärk og Carmen Villain.

2. Fotfølge musikkeinteresserte friskuser som har studert programmet nøye, det er min plan.

3. Tromsø i 2006 – hele helgen var en nydelig sak!

4. Tipper Kvelertak.

5. Det blir et fint sett, nye låter og bra dynamikk. Vakre korister og spillesugent band!!

Elvira Nikolaisen spiller lørdag 21.00 på Sentrum Scene.

Honningbarna

Foto: Promo

1. Det vi gleder oss mest til er det å kunne spille konsert igjen. Vi har jo vært å spilt inn plate nå den siste tida, og har sjeldent fått sjansen til å gjøre det vi liker best. Dessuten får vi spille på så varierte scener som gjør Bylarm komplett for oss, fra stort til lite, og dessuten u. 18.

2. Vi kommer til å kjøre en velprøvd honningkur. Pøse på med energidrikker. Føkk speed, vi har konsentrert koffein.

3. Det har seg nå slik at vi aldri har vært på by:Larm tidligere, så vi får vel skape øyeblikkene på jomfruturen vår.

4. Vi har hatt det såpass travelt i det siste vi ikke har fått satt oss ordentlig inn i alle artistene enda, så vi er ikke sikre.

5. Det er så fryktelig pinlig hvis vi lover gull og grønne skoger, så går alt i grøfta. Vi skal dog spille som bare lillebrødrene dine kan. Fort, aggressivt, flammende og dansende.

Honningbarna spiller torsdag 00.30 på Gloria Flames, fredag 22.30 på Rockefeller og lørdag 23.30 på Sub Scene.

Kenneth Ishak, fra Kenneth Ishak & The Freedom Machines

Foto: Promo

1. Peter, Bjørn og John. Bjørn Yttling er min favorittprodusent for tiden, så det blir stas!

2. Ikke bli stående å snakke med bekjente – se gig og gå til neste som man har ringet rundt i programmet.

3. Forward Records-party i suiten deres i Stavanger 2005. Det var også veldig kult å spille i Jakob kirke i 2008 – stemning!

4. Jeg tror Ulver eller 120 days- men veldig kult om Lukestar får det.

5. 100% lidenskap, og 7 låter fra den siste platen.

Kenneth Ishak & The Freedom Machines spiller lørdag 22.30 på Rockefeller.

Lars Christian Olsen, fra Tôg

(Foto: Promo

1. Egentlig mest det at labelet vårt (Brilliance, journ. anm.) sammen med Smug og Hovefestivalen skal ha en etterfest på lørdagen de færreste kommer inn på med en dronehouse-duo som heter D/R/U/G/S og nytt materiale fra Leif & The Future som har en glimrende ny catchy single ute. Jeg spiller  alle tre dagene, men håper jeg får med meg 120 Days, Peter, Bjorn and John, Dungen, Turns, Lionheart Brothers og Dyst. Social Suicides Sondre er et forbilde for meg, som energisk vokalist oppe der med Mick Jagger og James Brown. Så dem prøver jeg å støtte opp om så mye som jeg kan.

2. Velge seg ut et spillested eller to som du liker programmet på og komme tidlig. Det blir ofte fullt på de mest populære konsertene. I tillegg kan det være bra å lytte til gode råd fra erfarne konsertgjengere om hvem som leverer. Band som debuterer under by:Larm kan være verdt å få med seg, men helst om et år eller to når de har spilt litt mer på scenen.

3. Kanskje å oppdage Chimes & Bells, et dansk band jeg så ifjor. Jeg liker gospel møter post-rock bølgen som har vært der nede nå i de siste årene.

4. Jeg vet ikke. Jeg tror på 120 Days og Serena Maneesh.

5. Klubbextravaganza, et enormt sceneshow, musikk en kan danse til og at de kommer til å nynne på låtene etter endt konsert.

Tôg spiller torsdag 19.00 på Urørtscenen/Internasjonalen,  fredag 20.30 på Blå og lørdag 22.30 på Samfunnssalen.

Anders Danielsen Lie

(Foto:Promo)

1. Jenny Hval, fordi musikken er spennende og fordi jeg er nysgjerrig på folk som er kreative på flere områder.

2. Den beste strategien for å få med seg flest konserter er å ikke opptre selv!

3. Jeg har faktisk aldri vært på by:Larm før, så svaret er nei…

4. Da må jeg vel svare Jenny Hval igjen.

5. Det vet jeg faktisk ikke… Det beste er jo om de ikke har all verdens forventninger, og heller blir overrasket på en eller annen måte.

Anders Danielsen Lie spiller torsdag 22.30 på Samfunnssalen og lørdag 21.30 på Fisk & Vilt.

Marius Lubbe, Rumble In Rhodos

(Foto: Promo)

1. Jeg gleder meg selvfølgelig mest til å spille selv. Vårt nye album kommer i april og vi er mer enn klare for å presentere ferskt materiale fra den live til dere. Utenom det ser jeg veldig fram til Pow Pow. Et kollektiv som kjører ganske stramme beats, men som inneholder masse groove og breiale licks. Så de på Blå i høst og jeg ble blown away.

2. Tja. Det lønner seg å lese gjennom programmet i god tid i forveien så man kan få logistikken på plass…det er jo helt vanvittig mye konserter. Les forhåndsomtale og evt såkalte “eksperttips”. Å utveksle tips med de du skal dra sammen med er også en bra ting, da oppdager man gjerne artister man ikke hadde tenkt å se i utgangspunktet. Det er alltid kult å bli positivt overrasket når man går inn på en konsert man ikke hadde noen forventninger til.

3. Å spille for et fullsatt Folken i Stavanger 2005 og et fullsatt Fabrikken i Oslo 2008 går inn i bøkene. Vanskelig å si hva som var fetest….

4. Umulig å si, det er jo mye kvalitet blant de nominerte. Jeg holder likevel en knapp på Montée. De kommer med ny skive nå som låter smashing og de har virkelig et potensiale til å nå ut til de store massene. Smarte, smakfulle poplåter med masse sting og et sjeldent høyt nivå.

5. Som nevnt helt ferske låter fra plata som kommer i april. Vi har et mer komplekst lydbilde nå med låter som jeg tror vil appellere til et større publikum enn tidligere. Vi spiller både på Rockefeller og Tilt med en del mørkere band enn oss. Det blir funky, catchy og friske takter i en intensiv halvtime fra et nytt Rumble In Rhodos midt mellom all metallen. Håper vi sees.

Rumble In Rhodos spiller 21.00 på Rockefeller og lørdag 00.30 på Tilt.

Truls Heggero, fra Lukestar

(Foto: Jørgen Gomnes)

1. Må innrømme at jeg ser mest fram til å stå på scenen igjen sjøl. Torsdag 01.00 på sentum scene er det jeg gleder meg mest til! Vi har ikke spilt i Oslo på over et år så dette blir historisk.

2. Legg opp et løp på forhånd,hør på musikken og ta noen valg før alkoholen gjør det. Drikk et glass vann per enhet alkohol så holder man lenger ut.

3. Konserten til Truls And The Trees på Rockefeller – stinn brakke og «krompen» var der.

4. Lukestar!

5. Vi skal ta publikum med på en litt annen reise enn før,vi skal vise fram nye Lukestar for første gang. Det blir en heksegryte med nye og gamle hits,vi gleder oss fryktelig.

Lukestar spiller torsdag 00.00 på Sentrum Scene.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "Artistene anbefaler by:Larm"
 

4 kommentarer på “Artistene anbefaler by:Larm”

  1. [...] Se artistenes egne by:Larm-løyper [...]

  2. kaz sier:

    se Myrull torsdag 17. februar: 20:30 i Nokiateltet, scene 2 og fredag 18. februar: 20:30 på Revolver. Spennende duo som synger på dialekt:)

  3. hema sier:

    Jeg skal stå i kø for å få med meg Honningbarna som avslutter kvelden på Gloria Flames torsdag. Har aldri hørt dem før live men jeg får lyst til å smile av svarene de gir når de snakker med mediefolk. Deilig uforutsigbare nykommere med sans for humor.

Legg igjen en kommentar