-

Langtifra noen fiasko

Lupe Fiasco, Amfiscenenen Stødig avslutning på Hove-torsdagen. Chicago-rapperen med det kørka navnet overbeviste de færreste med den konsepttunge andreplaten The Cool, som viste et klart misforhold mellom ambisjonsnivå og evne til å sette ideene ut i livet. Men selv om mannens tilstedeværelse nest øverst blant Hoves rappere peker på klare svakheter ved festivalens hiphop-program, er […]

Skrevet av:
Publisert 13:44 27 juni, 2008

Lupe Fiasco, Amfiscenenen

terning43.jpg

Lupe Fiasco. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Stødig avslutning på Hove-torsdagen.

Chicago-rapperen med det kørka navnet overbeviste de færreste med den konsepttunge andreplaten The Cool, som viste et klart misforhold mellom ambisjonsnivå og evne til å sette ideene ut i livet.

Men selv om mannens tilstedeværelse nest øverst blant Hoves rappere peker på klare svakheter ved festivalens hiphop-program, er det liten grunn til å krangle på låter som «Kick Push» og «Superstar», som leveres i velolja tapninger på Amfiscenen.

Et relativt potent band greier nesten å dekke over hovedpersonens manglende karisma, med episk snert lagt til de allerede vellydende melodiene og dertilhørende tilløp til dansbar lykke i sirkelen som utgjør Hove-amfiet. Lupes lyriske univers står imidlertid hele tiden i fare for å drukne i lydbildet, men energi, god stemme og oppriktig underholdningsglede hever uanstrengt seansen til godt over godkjent.

Marius Asp

Tags: , , ,

Del "Langtifra noen fiasko"
 

9 kommentarer på “Langtifra noen fiasko”

 1. anonym sier:

  Digget denne konserten! Lupe leverte og det kokte blant publikum!

 2. Jonas sier:

  The Cool er både kritikerrost og vellaget. Vet ikke hvor god kjennskap Marius
  Asp har til Lupe Fiasco, men uttalelser som «hovedpersonens manglende karisma»
  er påfallende feil i forhold til de tilbakemeldingene Lupe Fiasco tidligere har fått
  av anmeldere, rap-entusiaster og die-hard fans. Han er i tillegg en av de «hotteste»
  innenfor rap-verdenen akkurat nå, så og kalle Lupe en skuffelse på
  Hove-programmet blir vel strengt tatt litt for drøyt.

 3. Vidar sier:

  Jeg er helt enig med jonas.
  Lupe er for det første et stort pluss for hip-hop entusiaster på Hove, et desidert førstevalg blant artister som er «hotte» og samtidig er mulig å skaffe.

  Personlig mener jeg han er dyktig reint musikalsk og regelrett leker med sine egne sanger. Live-versjonene av sanger som f.eks. superstar og daydreamin` er mye bedre enn album-versjonene.

  Og til slutt vil jeg si; har ikke Lupe karisma !?. Jeg har tydeligvis misforstått betydningen av ordet. Han var en rockestjerne på scenen i mine øyne..

 4. LuFiasco sier:

  «..overbeviste de færreste»
  Dypt vann Asp, veldig bra album med tekster som overgår de aller aller fleste i dag, litt gjemt bak fengende beats. Genistrek, se intervjuet hans hos en eller annen late night-host for å forstå hva jeg mener. Lett å finne på Youtube.

  Ville gitt konserten 4 jeg og, forsinkelsen tok vekk litt av spenningen og Lupe virka irritert i starten (var en diskusjon om høyden på lyden på micen) og framførte litt dårlig.
  MEN! I det «Kick, Push» kom og utover fant han fram Lupe igjen! Har alltid visst at han var livlig på scenen, men dæven!

 5. Lupe Fiasco er en av de virkelig store nå om dagen!
  Han har jo nettopp startet er sammarbeid med KanYe West og Pharrel, de kaller seg Child Rebel Soldier, og de vil vi få høre mye av etter at «glow in the dark tour» unnagjort.. der Lupe er med, sammen med N.E.R.D og Rihanna..
  Alt dette beviser at Lupe er en av de størte.. og platene «Food & Liquor» og «The Cool» er virkelig of the hook, viss man liker god hip hop.. Man må bare sette seg ned å høre på platene, fordi de er så geniale og vellskrevne, tar det tid før det synker inn hos lytterne, men så har han jo også Superstar som alle går å nynner på og Daydreamin’, Kick-Push..

  Må si jeg savnet «The Coolest» fra The Cool albumet.. men denne konserten var heelt syyk ! Lupe Fiasco <3 Deilig konsert !

 6. Tommy sier:

  Jeg er uenig med alle her. Greit at Lupe Fiasco er bra og concious og lager en del dype låter og har levert halvannet godt album. Men det gjør jo ikke konserten hans så veldig spennende? Spør du meg ødela det middelmådige bandet han hadde raska sammen mer en halve konserten. Der låtene på skive er harde og kantete (Hip Hop Saved My Life, Kick Push, The Box) ble alt rota bort i endeløse funkpartier og kjip, kjip instrumentering live. Ønsket om å være musikalsk ødela for Lupe. 2 turntables & a microphone hadde helt ærlig funka mye bedre. Dessuten spilte han arrogant kort.
  sorry ass. 2′er for min del.

 7. [...] albumaktuelle good-guy-rapperen Lupe Fiasco (som spilte på Hove i 2008) og electroprinsessen Santigold (som gjestet Oslo Live i fjor) var i vinter en del av en [...]

 8. [...] ut til å hive seg på “rap går indie”-bølgen er Chicago-rapper Lupe Fiasco. Han kommer med nytt album 8. mars, og på sporet “The Show Goes On” har han benyttet [...]

Legg igjen en kommentar