Kvelertak på Buktafestivalen tidligere i år. Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK.

Kvelertak på Buktafestivalen tidligere i år. Foto: Erlend Lånke Solbu, NRK.

Kvelertak med nytt album?

Neste høst kommer det kanskje et nytt album fra Kvelertak. Til Lydverket forteller de om det og hva som er aller morsomst på turné.

Skrevet av:
Publisert 12:22 11 november, 2011

Kvelertak har nettopp gjort ferdig en lang USA-turné, og legger igjen ut på en reise, denne gangen i Europa. Lydverket traff Maciek Ofstad og Vidar Landa før torsdagens konsert på Rockefeller i Oslo, som er tredje gigg på bandets nye turné.

Bare i år har bandet spilt over 150 konserter, eller 300 de siste 12 månedene, men ser fortsatt relativt friske ut. Likevel er det alltid noe som «feiler» en av gutta når de skal ut på ny turné.

Maciek Ofstad og Vidar Landa i kvelertak under forberedelser til konsert på Rockefeller. Foto: Amund Grepperud, NRK P3.

Maciek Ofstad og Vidar Landa i kvelertak under forberedelser til konsert på Rockefeller torsdag. Foto: Amund Grepperud, NRK P3.

- Hver gang er det et eller annet som «feiler» oss, vondt i ryggen, håndledd eller rundt omkring. Men ellers tror jeg det er ganske greit. Vi ser kanskje friske ut på utsiden, men på innsiden er vi ganske ødelagte, tror jeg, sier de hardtarbeidende gitaristene til Ruben Gran i Lydverket på P3.

Les også:
Til Valhall med Kvelertak
Med fest som hverdag
- I remember when taco first came to Norway

De ironiserer over en og annen intern blødning fra turnélivet, men opplever mye morsomt på sine reiser. Noe av det morsomste opplevde de på et nachpiel.

- Det var ganske morsomt da vi tatoverte oss på et nachpiel en gang, da vi skulle ta bandtatoveringer, sist gang vi var i Wien på Europaturné. Det var ganske bra da Bjarte (Lund Rolland) besvimte mens han skulle tatoveres.

- Det er alltid «lurt» å ha en tatoveringsmaskin klar på nachpiel, klokka halv tre på natta, og jeg vet ikke om han synes det er så populært (at vi forteller det red. anm.), men han spydde over hele seg. Først besvimte han, og så spydde han over hele seg sjøl, før han våkna i dusjen og sa «hva faaaaen?». Det var ganske morsomt, forteller de to – og vi kan levende forestille oss det.

- Hvor ivrige er fansen på å ta kontakt når dere for eksempel er i USA?

- Veldig. USA har vist seg å være en av de bedre plassene å spille. Det er jo gøy å spille over alt, men man snakker jo alltid om at det er en barriere å komme til USA for å spille, men fansen der borte er jo helt «psycho».

- USA er det nye Tyskland.

- Under konserten vi spilte i Atlanta hadde vi en fyr foran scenen som bare var SÅ metal! Han sa ting som «I just fucking wanna burn a church».

De neste fem ukene skal Kvelertak spille nesten hver eneste dag, med siste konsert 13. desember. De har kun to fridager, på vei til og tilbake fra Finland. Men selv om de nå ser fram til å spille de samme låtene en tredvetalls ganger før jul, blir de ikke lei forde.

- Det er jo bare gøy. Vi er jo ikke et sånt kjedelig band som bare står rett opp og ned og spiller låtene våre. Det er så mye energi og hver gigg er jo på en måte en ny opplevelse for oss også, så du blir jo ikke lei av låtene på samme måten som hvis du sitter ned og hører på dem. Du tenker ikke over det på samme måte.

Det blir selvsagt en del dødtid på turné, men energien de får gjennom konsertene er ifølge Kvelertak-gutta den beste følelsen i verden, og som gjør det verdt å reise rundt. På denne turnéen spiller de to nye låter, inkludert låta vi fikk verdenspremiere på i Lydverket på P3 torsdag kveld – ”Spring”.

Men når det kommer et nytt album er ikke bandet helt sikre på.

- Hvis alt går etter planen får vi gått i studio før sommeren, slik at det kommer ut til høsten. Men det er bare en foreløpig plan, så får vi se hva som skjer. Men vi håper på et nytt album høsten 2012.

Tags: , , ,

Del "Kvelertak med nytt album?"
 

2 kommentarer på “Kvelertak med nytt album?”

 1. Stian Nilsen sier:

  «Bare i år har bandet spilt over 150 konserter, eller 300 de siste 12 månedene». Hva i all verden skal den setningen bety?? 

  • thomasvik311 sier:

   At dem har spilt 150 konserter fra 1.jan til 11.nov og 300 fra 11.nov 2010 til 11.nov 2011.

   Men høres ikke så logisk ut med 150 konserter fra 11.nov til 1.jan …

Legg igjen en kommentar