Kveldens sending nå!

Lyse kvelder er som skapt for turer i parken og laptopen i fanget. Lydverket ligger og venter på deg, kom og ta oss! Eller vent til kl 23.15 i kveld. Lydverket ser nærmere på rollen radio har hatt når det gjelder å gi ungdom musikkopplevelser, og stiller spørsmålet om den tiden er forbi. Vi har […]

Skrevet av:
Publisert 18:24 22 april, 2009

Lyse kvelder er som skapt for turer i parken og laptopen i fanget. Lydverket ligger og venter på deg, kom og ta oss! Eller vent til kl 23.15 i kveld.

Lydverket ser nærmere på rollen radio har hatt når det gjelder å gi ungdom musikkopplevelser, og stiller spørsmålet om den tiden er forbi. Vi har snakket med – fra den britiske filmen The Boat That Rocked – regissør Richard Curtis, skuespillerne Kenneth Branagh, Bill Nighy og Rhys Ifans, musikerne Bono og Adam Clayton (U2) om deres radioopplevelser, i tillegg til platesjef Guttorm Raa (Warner Music Norge) og medieviter Arnt Maasø.

Siden Yeah Yeah Yeahs’ debut i 2000 har New York, og spesielt bydelen Brooklyn, blitt en enda større leverandør av toneangivende band og artister hvor det skal stadig mer til for å skille seg ut. Likevel har Yeah Yeah Yeahs i 2009 begått det som anmeldere verden over har kalt ”et av 2009s beste album”. Lydverket har selvsagt møtt trioen.

Hvorfor griper Nina Simones såre og rå stemme de fleste av oss vel så mye som Celine Dions perfekte røst? I løpet av det siste året har Lydverkets reportere intervjuet noen av populærmusikkens aller mest unike stemmer. Vi kunne ikke dy oss for å spørre Antony Hegarty (Antony & the Johnsons), Grace Jones og Zach Condon (Beirut) hvordan de fant og turte satse på sine respektive rare, men desto vakrere stemmer.

I kveldens utgave av Lydverket Spanderer, leverer Karin Park en slentrende versjon av ”Out of The Cage,” låten som fronter skrekkfilmen Skjult der Karin også medvirker som skuespiller.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Kveldens sending nå!"
 

2 kommentarer på “Kveldens sending nå!”

  1. Dr Gong sier:

    I kveldens utgave av lydverket ble det sagt at det var ingen kommersielle radiokanaler i Norge som spiller ny musikk. Det er bare store, trygge og ikke minst kule NRJK som gjør dette og har gjort det siden 60 tallet. P4 gjør det ikke, Radio Norge gjør det ikke… Men Radio Tango da? Riktignok ikke riksdekkende radio på fm båndet, men en norsk kommersiell radio kanal som kan høres over hele verden på nettet. Det var mye snakk om rock, Radio Tango spiller masse ny rock, både utenlandsk og masse masse norsk. Ble ikke nevnt et eneste sted – NRK er fryktelig selvgode, lett å peke på alle andre som gjør det galt, for så å si at NRK har gjort det riktig lenge og nå bør NRK fortsette med det. Jeg sier nok en gang: Radio Tango spiller MASSE ny rock, hver dag – FM 105,8 eller http://www.radiotango.no – Tango har konsesjon i 7 år fremover. Hjertelig velkommen alle som er lei av P3, kanalen som tar vekk det største musikktalentet de har hatt siden 60 tallet, Harald Are Lund

  2. ? sier:

    var vel ikke nrk som påpekte at det spilles lite ny musikk på (landsdekkende) kommersiell radio.

Legg igjen en kommentar