Kurt kuppet VG-lista

Kurt kuppet VG-lista

Et gratisstunt hos Platekompaniet ga Kurt Nilsen andreplass på ukas singelliste. Nå rettes feilen.

Skrevet av:
Publisert 13:50 22 desember, 2010

Da ukas Topp 20-liste dukket opp, var det med en noe overraskende andreplass: Kurt Nilsens «Silent Night», som kun er tilgjengelig på Platekompaniets digitale versjon av Nilsens juleplate Have Yourself A Merry Little Christmas.

Siden onsdag har låta vært gratis å laste ned i kjedens nettbutikk – og slikt «salg» skal ifølge VG-listas reglement ikke regnes med.

Når Lydverket kontakter Trude Løken i IFPI, platebransjeorganisasjonen som sender ut VG-listene, er hun ikke klar over at listeplasseringen kan skyldes gratis nedlasting.

- Gratisutgivelser skal ikke være med på lista, så dette er i tilfelle en feil, sier hun.

Hos Platekompaniet kan Sveinung Rindal fortelle at de har oppgitt pris sammen med antall nedlastinger av låta, og at han ikke visste at den var kommet med på ukas offisielle singelliste.

- Hvilken verdi har det for en artist å havne på VG-lista med en låt?

- Når den havner der urettmessig, vil jeg si det har en annen verdi enn hvis det er fordi folk kjøper den – den store verdien av å ligge på VG-lista er jo å selge så mye at du kommer dit. Jeg vet ikke om det har så mye å si i akkurat dette tilfellet, men at Kurt er til stede på både album- og singellista er selvfølgelig en stor verdi.

Topp 20 er nå sendt ut på nytt, uten «Silent Night» på lista.

Feilen skyldtes at gratisnedlastinger og salg av rapporteringssystemet ble registrert som ulike versjoner av samme låt, og dermed med samme kode.

Tags: , , , , ,

Del "Kurt kuppet VG-lista"
 

12 kommentarer på “Kurt kuppet VG-lista”

 1. Martin sier:

  Julas mest solgte plater selges på Rema 1000 (-:

 2. Tommy sier:

  Er det nå så sikkert at dette var en «feil»? Man skal ikke undervurdere platebransjens kreativitet. Det er selvfølgelig mulig at det bare var en feil, men man tenker sitt…

 3. Markus sier:

  Når det gjelder deg Kurt N. «Silence is golden»
  Kan det være noe som er verre enn at noen med bergensdialekt prøver og lage lyd.

 4. Øyvind sier:

  VG er bare snurt fordi de gav albumet en 2′er og så havnet den på topp-listen. Albumet er jo på topp, at dette skjer med en låt på singel-listen er flisespikkeri. :)

  • Christer sier:

   Du ser ikke problemet med at en gratis låt klatrer oppover en liste som skal være basert på salgstall?

   • Øyvind sier:

    Flere burde gjøre det samme, så kan de klatre de også, men det er jo litt pinlig for dem om den bare lastes ned av 4 stk. På Vg står det: «VG-lista – Norges offisielle hitlister. Ukentlig oppdaterte hitlister over mest solgte og nedlastede singler, album og DVD.»

    Kan du forklare den?

 5. Kent sier:

  De 3 mest solgte platene i år er det 3 Bergensere som står for. Og det med klare marginer. Så det er tydligvis ikkje så gale å høre på bergensere.

Legg igjen en kommentar