Kurt & Cortney går country

Kurt & Cortney går country

De deler fornavn med et av rockens mest legendariske par, men når Kurt Wagner og Cortney Tidwell slapp plate sammen var det med countryhistorisk sus – og en familiehistorie i bunn.

Skrevet av:
Publisert 8:15 17 juni, 2011

Kort ble navnet på prosjektet til Lambchop-sjef Kurt Wagner og den 14 år yngre Nashville-singer/songwriteren Cortney Tidwell – og det er vel like greit.

Tidligere i år slapp de sitt første albumsamarbeid, coverplata Invariable Heartache. Der tar de for seg katalogen til 60- og 70-tallets Nashville-selskap Chart Records, hvor både bestefaren, faren og mora til Tidwell var involvert som henholdsvis sjef, produsent/artistansvarlig og artist.

Tidwell og Wagner hadde så smått jobbet sammen tidligere og ønsket å gjøre mer, uten at de hadde klart å finne ut hva det skulle være. Da Chart-forbindelsen dukket opp, var det nettopp det personlige forholdet som fikk samarbeidet til å falle på plass, forteller de:

Kort til nett

Av materialet på plata er det en god bunke duetter. Sånt er nesten ikke til å unngå når man henter materialet sitt fra countryhistorien.

- Det er en greie! Det var jo ikke bare countryen som gjorde det, soulen gjorde det for eksempel også, sier Wagner.

- Men countryen lente seg definitivt litt på det, og jeg tror det var like mye en markedsføringsidé som noe annet. Det var veldig praktisk for countryselskapene å ha en måte å promotere artistene sine på ved å få dem til å gjøre låter sammen. Men jeg tror også at mange av låtene – triste, kjærlighetssang-aktige greier om utroskap – var en type låter som egnet seg godt til en mann og en kvinne som synger til hverandre.

Hør Invariable Heartache i Spotify

Bonus – Cortney Tidwells mor, Connie Eaton, i aksjon:

Bonus II – drodlen Kurt Wagner laget i løpet av intervjuet:

Tags: , , , , , , , , , ,

Del "Kurt & Cortney går country"

Legg igjen en kommentar