Katzenjammer er klare med «det vanskelige andrealbumet» A Kiss Before You Go. Foto: Morten Holm, Scanpix.

Katzenjammer er klare med «det vanskelige andrealbumet» A Kiss Before You Go. Foto: Morten Holm, Scanpix.

Kreativ friksjon

De herjer den tyske albumlista, men uenigheter gjorde A Kiss Before You Go til en vanskeligere plate å lage enn debutalbumet. Hør Katzenjammer spille live her!

Skrevet av:
Publisert 10:44 7 oktober, 2011

Debutplata Le Pop gjorde dem større i utlandet enn her hjemme i Norge, spesielt i Tyskland. Nå er de klare med oppfølgeren A Kiss Before You Go, et album som allerede har vært på markedet en måned i Tyskland, Østerrike og Sveits, med en imponerende 7. plass på den tyske albumlista som resultat.

Katzenjammer: A kiss before you go. Foto: Albumcover.

Katzenjammer: A kiss before you go. Foto: Albumcover.

Les vår anmeldelse: Velspilt bierstube-kabaret

Gruppa som totalt trakterer ikke mindre enn 25 instrumenter tok denne uka turen til Lydverkets radiostudio for å spille live og fortelle om innspillinga av det nye albumet og livet som band i utlandet, spesielt i Tyskland som liker Katzenjammer.

- Vi har spilt veldig mye der, for det gikk veldig fort veldig bra og har fått en stadig større fanskare. Og grunnen til at vi gir ut plata først der, er fordi det er der vi har vært mest de to siste åra, forklarer bandet til Ruben Grand i Lydverket.

De er imidlertid kjappe med å understreke at fans i alle land er like viktige for dem og at de nå også satser hardt i England og Frankrike. Men det noe spesielt med å spille hjemme, og jentene har lengta hjem etter å ha vært mye ute og spilt den siste tiden.

Hør Katzenjammer spille låta «Rock, Paper, Scissor» live i Lydverket på P3:
Katzenjammer: «rock paper scissors», live i Lydverket på P3

Man snakker gjerne om «det vanskelige andrealbumet», og innspillinga av den nye plata A Kiss Before You Go gikk heller ikke så lett som det første.

- Den var vanskeligere enn den første på mange måter. Ikke på den måten at vi hadde prestasjonsangst eller noe sånt. Men det var mer friksjon mellom oss fire når vi skulle diskutere og finne ut hvordan vi skulle gjøre det, sier bandet.

- Men det førte til at plata blei enda tydeligere. Det er ingen dum ting at det er litt friksjon når du skal lage noe kreativt.

Katzenjammer. Foto: Universal Music.

Katzenjammer hevder de ikke krangla, men hadde en kreativ friksjon som fungerte godt da de skulle lage A kiss before you go. Foto: Universal Music.

- Er det bare en fin måte å si at dere krangla sykt mye?

- Nei, vi krangla ikke – det var mer diskusjon. Vi var ikke enige musikalsk om alt. Nå har vi spilt verden rundt i tre år og vokser jo på det, sammen. Men så vokser vi litt hver for oss også. Og å samle uttrykket vårt igjen og skrive nye låter og arrangere, så var det vanskeligere fordi vi hver for oss også har blitt sterkere som personer.

Selv om bandet elsker å spille hjemme og gledet seg til konserten på Sentrum Scene fredag er det noe spesielt med det tyske publikummet.

- Nå har vi spilt i Australia, USA, Russland og i Tyskland, for å ta noen ytterpunkter. Og det tyske publikummet er veldig oppsøkende og nysgjerrige, og det er nok også grunnen til vår suksess der. De går gjerne på konsert uten å vite hva de går til. De er åpne, lytter og er veldig dedikerte, så har du de som fans så har du det for livet.

- Ellers er en fellesnevner for publikum generelt i Europa at de ikke er så «drita», rett og slett. De er lyttende og engasjert i alle mulige stemninger i låtene, forklarer bandet.

- Hva er det rareste dere har opplevd i Tyskland?

- Det var første gang vi har opplevd at noen sitter med matpakke og termos på en klappstol, utenfor nightlineren vår en hel dag for å vente på noe vi ikke skjønte hva var, men det viste seg at de var autografjegere. De var ikke interessert i musikken vår, men skulle bare ha autografen for å selge dem.

- Det var veldig rart, men det som topper lista er fans som sender oss veldig rare ting. Blant annet ei jente fra Tyskland som har sendt oss et tysk Katzenjammer-Ludo-spill, som hun hadde laget sjøl.

Hør hele intervjuet med Katzenjammer fra Lydverket på P3 her:
Katzenjammer, hele intervjuet fra Lydverket

Tags: , , , , ,

Del "Kreativ friksjon"
 

1 kommentar på “Kreativ friksjon”

Legg igjen en kommentar