Cancer Bats kuler'n før stormen. (Foto: Warner/promo)

Cancer Bats kuler'n før stormen. (Foto: Warner/promo)

Konger av veien

Når norgesaktuelle Cancer Bats og Pulled Apart By Horses står på scenen, gir de alt – inntil det helseskadelige. Vi har snakket med dem om livet på turné.

Skrevet av:
Publisert 11:21 9 juli, 2011

Om du har tenkt deg til Slottsfjell eller Øyafestivalen i løpet av ukene som kommer, har du muligheten til å oppleve i hvert fall ett av de unge, hardtslående rockebandene som har best liverykte om dagen; de fire Leeds-gutta i Pulled Apart By Horses tar turen til Tønsberg, mens Oslo-publikummet får gleden av å møte canadiske Cancer Bats.

Ikke nok med det – i skrivende stund har sistnevnte akkurat plukket med seg gitarene og gått svette av scenen på Norway Rock i Kvinesdal, og i vår var de begge å se på blant annet Bergenfest. Sa vi hardtarbeidende rockeband?

Da vi i Lydverket møtte banda var det i alle fall liten tvil om hva vi skulle snakke med dem om, og jammen fikk vi ikke lirket ut noen historier om opplevelser både på og utenfor scenen.

Pulled Apart By Horses har blitt omtalt som det neste store i britisk hardcore. De må bare overleve sommerens turné først – for når gutta spiller konserter kan det minne om slagsmål, der det som skjer på scenen for publikum fort kan virke som selvskading:

TIL NETT Pulled Apart By Horses

Noen ganger er imidlertid det som skjer mellom konsertene vel så morsomt. Da Cancer Bats skulle kjøre fra Oslo til Bergen, lot de seg for eksempel begeistre både av bikinijenter i badestamp og det å kjøre forbi hytta til en norsk black metal-vokalist:

Cancer Bats om Gaahl

Heldigvis er det ikke bare musikalske helter og sparsommelig kledde jenter som gjør turnélivet attraktivt for canadierne. Med liveryktet de har opparbeidet seg står spillejobbene i kø – og det forteller trommis Mike Peters og vokalist Liam Cormier at de er mer enn fornøyde med.

Cancer Bats til nett

BONUS: På sitt siste studioalbum, Bears, Mayors, Scraps & Bones, gjør Cancer Bats en versjon av Beastie Boys-klassikeren «Sabotage». Du ser videoen under (den er morsom!) – og her hører du en litt låt/album-forvirret Liam Cormier avsløre at det nettopp var en Beastie Boys-låt som forandret livet hans: Liam Cancer Bats om Check Your Head

Tags: , , , , , , , ,

Del "Konger av veien"

Legg igjen en kommentar