Kongelig kaos

Bylarm: I Was A King, Fisk & Vilt Frode Strømstad forvalter kremen av skakk, skurrende og melodisterk nittitallspop som ingen andre her til lands. Og han gjør det enda bedre live enn på plate.  Selv garvede bransjetryner måtte gi tapt for køen som vokste seg lang og kjip utenfor Fisk & Vilt i forkant av […]

Skrevet av:
Publisert 16:55 22 februar, 2009

Bylarm: I Was A King, Fisk & Vilt

Bylarm 2009 - I Was A King. Foto: Tom Ivar Øverlie, NRK

Bylarm 2009 – I Was A King. Foto: Tom Ivar Øverlie, NRK

Frode Strømstad forvalter kremen av skakk, skurrende og melodisterk nittitallspop som ingen andre her til lands. Og han gjør det enda bedre live enn på plate. 

Selv garvede bransjetryner måtte gi tapt for køen som vokste seg lang og kjip utenfor Fisk & Vilt i forkant av I Was A King på Bylarms siste dag. Det oppsiktsvekkende debutalbumet fra tidligere i år har åpenbart festet grepet i Oslos kollektive rockehjerte, og Bylarm burde forutsett at det vesle vannhullet i Pløens gate kom til å bli et nummer for lite for denne konserten.

Stanken av slett kroppsygiene og våte sokker er imidlertid lett å riste av seg i møte med popmusikk av dette kaliberet. IWAK-sjef Frode Strømstad sverger til låtskriverfilosofien som kanskje har blitt mest poengtert nedfelt av Per Gessle – «don’t bore us, get to the chorus»-prinsippet ligger tjukt påsmurt den nærmest endeløse rekken av kortfattede, umiddelbare og forbilledlig slitesterke burde-blitt-hits bandet rekker å pumpe ut i løpet av en halvtime.

Mange har gjort et poeng ut av denne musikkens leksikalske egenskaper, og helter fra det foregående tiårets bugnende popunderskog, fra My Bloody Valentine til Dinosaur Jr. via Teenage Fanclub, dukker nødvendigvis opp i krystallklare snapshots underveis. Men bandets egenart er likevel åpenbar for den som gidder å høre etter. Samspillet og -syngingen mellom Strømstad og Anne Lise Frøkedal er preget av en nærmest nifs presisjon, mens Emil Nikolaisen utdyper lydbildet med sin truende soniske tilstedeværelse.

Dette er en konsert de få som fikk overvære den kommer til å snakke om lenge. For alle andre er det oppmøteplikt når I Was A King spiller på John Dee i april. Vi ses der.

Marius Asp

Tags: , , , , ,

Del "Kongelig kaos"

Legg igjen en kommentar