Klubb-hiphopens fanebærere

En ny bølge av hiphop-artister vil få deg til å danse så svetten hagler. Møt Rye Rye, Mapei og Lady Sovereign.

Skrevet av:
Publisert 14:07 5 mars, 2009


En ny bølge av hip hop-artister står klare for å få deg til å danse til svetten renner. Endelig er det lov til å ha det moro! Lydverket har møtt noen av de artistene som er med på å dytte hiphopens grenser inn mot klubbland: Rye Rye, Mapei og Lady Sovereign.

[youtube fHAigWTZioI]

Rye Rye er protegeen til M.I.A. og lager frekk hip hop inspirert av klubbmusiken til hjembyen Baltimore. Hun ble kjent gjennom samarbeidet med  Blaqstarr på låta «Shake It To The Ground», og videre gjennom samarbeidet med Diplo på «Wassup Wassup». Skal etter planen slippe sin debutplate før sommeren.

Mapei

Mapei

Svenske Mapei har nettopp signert en avtale med amerikanske Downtown Records. Der har hun celebert selskap av Santogold, Kid Sister, Amanda Blank og Spank Rock. Alle er kjente for å sprenge grensene til hva  hip hop skal og bør være. Snart slipper hun en ny EP, titulert Leader Of The Pack. Det må være lov å forvente store ting fra Mapei i tiden fremover.

Lady Sovereign

Lady Sovereign

Britiske Lady Sovereig er snart klart med sitt nye album Jigsaw. Hun gikk på en slags smell etter at hun slapp debutalbumet Public Warning på, det da Jay-Z styrte, Def Jam Records. Singelen «Love Me Or Hate Me» ble en suksess, men så ble det stille. Lady Sovereign flyttet hjem til pappaen sin i England, og fortsatte samarbeidet med produsenten og barndomskompisen Medasyn. Det har resultert i at dama i april slipper det nye albumet på sitt eget plateselskap.

Sjekk ut den Warriors-inspirerte musikkvideoen:

[youtube sWauowySBn4]

Tags: , , , , , , ,

Del "Klubb-hiphopens fanebærere"
 

1 kommentar på “Klubb-hiphopens fanebærere”

  1. magne g. sier:

    «ny bølge»? nuvel…

Legg igjen en kommentar