Morrissey er sinna på klesfabrikant. (Foto: NTB/Scanpix)

Morrissey er sinna på klesfabrikant. (Foto: NTB/Scanpix)

Klesfabrikant opplever Morrisseys vrede

Angriper japanske Uniqlo for lemlesting av sauer.

Skrevet av:
Publisert 16:02 7 mai, 2012

Morrissey er på ferde igjen; nå angriper den tidligere The Smiths-sjefen Uniqlo, en japansk klesfabrikant. Han mener at sauene som Uniqlo henter sin ull fra, blir lemlestet på grunn av moten.

Les: Morrissey bagatelliserte terroren i Norge
Les: Morrissey står utan plateselskap
Les: Morrissey vil ikke moderere seg etter rasistiske uttalelser
Hør: Liker du The Smiths og Super Mario Bros?

I et åpent brev til Uniqlo på vegne av PETA, krever han en slutt på noe som Morrissey kaller for mulesing – en metode som brukes av australske bønder som arbeider for Uniqlo. Morrissey mener at man etterlater dyrene med «gapende, blodige sår», melder Gigwise.

Nå vurderer dyreforkjemperen å oppdatere sin klassiske låt «Meat Is Murder» til «Mulesing Is Murder» for å markere denne praksisen.

Morrissey på Øya i 2006. Foto: Lise Åserud / SCANPIX

Morrissey på Øya i 2006. Foto: Lise Åserud / SCANPIX

- På vegne av mine venner i PETA, skriver jeg for å be dere sette en stopper for Uniqlos bruk av ull fra australske bønder som fortsetter å skamskåre sau ved hjelp av en teknikk som kalles mulesing for å forhindre utviklingen av en larve som kalles flystrike, skriver Morrissey blant annet i sitt brev.

Han legger til: – For mange år siden, skrev jeg en sang som heter «Meat Is Murder» og i dag er jeg fristet til å skrive en oppfølger kalt «Mulesing Is Misery». Hagesaks brukes til å skjære store biter av hud og kjøtt fra lammene med lite eller ingen smertestillende.

- Tanken er å skape et jevnt arr som ikke vil samle urin og avføring, noe som tiltrekker fluer, men de gapende, blodige sår ofte blir infisert med larver før de har tid til å gro. Dessuten finnes humane alternativer, og en rekke australske ull bønder har allerede stoppet mulesing, og istedet har forbedret sin praksis, avslutter dyreforkjemperen.

Tags: ,

Del "Klesfabrikant opplever Morrisseys vrede"
 

1 kommentar på “Klesfabrikant opplever Morrisseys vrede”

  1. [...] Klesfabrikant opplever Morrisseys vrede [...]

Legg igjen en kommentar